Percheziţii la braconieri. Zeci de trofee, o arbaletă şi circa 150 kg de carne de vânat, confiscate de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi bărbaţi acuzaţi de braconaj au fost reţinuţi FOTO IPJ Sălaj
Cei doi bărbaţi acuzaţi de braconaj au fost reţinuţi FOTO IPJ Sălaj

Un întreg arsenal de arme şi muniţii, folosite la braconaj, precum şi trofee şi carne de vânat au fost descoperite de poliţişti în urma unor percheziţii.

Doi sălăjeni de 32, respectiv 64 de ani riscă să ajungă în spatele gratiilor pentru deţinere ilegală de arme.
Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, miercuri, 16 septembrie, poliţiştii Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase au efectuat trei percheziţii domiciliare în comuna Năpradea, ocazie cu care au ridicat o arbaletă fără elemente de identificare, 330 bucăţi de muniţie de diferite calibre, 40 trofee vânat (cerb, mistreţ şi căprior) - toate deţinute ilegal, precum şi 24 bucăţi de articole pirotehnice, un recipient metalic cu praf de puşcă, o matriţă pentru confecţionarea muniţiei artizanale şi 147 kg carne de vânat.
În urma verificărilor şi investigaţiilor efectuate a mai fost identificată şi indisponibilizată o armă letală de vânătoare, prevăzută cu armotizor şi lunetă, şi aceasta deţinută ilegal.

În urma percheziţiilor, doi bărbaţi de 32, respectiv 64 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pentru ca în cursul zilei de joi, 17 septembrie, să fie prezentanţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Cei doi sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi al muniţiilor, braconaj cinegetic, nerespectarea regimului materiilor explozive, efectuarea fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice.

Mai puteţi citi:

Urmărire cu focuri de armă la marginea pădurii. Un braconier a încercat să-l omoare pe poliţistul care îl urmărea

Bărbat cercetat pentru trafic de influenţă. Ce sumă a cerut pentru a pune o „pilă“ într-un dosar de braconaj

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite