Acţiune în forţă a oamenilor legii. 16 persoane bănuite de trafic de droguri, săltate de mascaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au ridicat bani şi substanţe suspecte FOTO Arhivă
Poliţiştii au ridicat bani şi substanţe suspecte FOTO Arhivă

Poliţiştii au descins marţi seară la locuinţele mai multor persoane bănuite de trafic de droguri. 16 suspecţi au fost duşi la audieri, iar în cursul zilei de miercuri vor fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B. T. Sălaj au desfăşurat marţi, 15 septembrie, o acţiune în oraşul Jibou, în cadrul căreia au prins în flagrant delict doi bărbaţi, de 22, respectiv 35 de ani, în timp ce vindeau plicuri cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, sub formă cristalină.

În acelaşi timp, oamenii legii au descins la patru adrese din Jibou, acolo unde domiciliază persoane bănuite că ar fi procurat, deţinut şi comercializat substanţe cu efect psihoactiv. Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, în urma percheziţiilor domiciliare, au fost găsite şi ridicate 22 de plicuri cu substanţă cristalină, muguri de canabis, resturi de ţigări confecţionate artizanal, un grinder, 62 de comprimate de culoare gri-albastră, 13.000 de euro şi 750 de lei şi un telefon mobil. Totodată, a fost indisponibilizat un autoturism.

"În cadrul cercetărilor, au fost audiate 16 persoane, procurorul de caz din cadrul DIICOT Sălaj dispunând măsura reţinerii pentru 24 ore faţă de două persoane, pentru comiterea infracţiunii de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse substanţe susceptibile a produce efecte psihoactive", a mai precizat sursa citată.

În cursul zilei de miercuri, 16 septembrie, persoanele vor fi prezentate Tribunalului Sălaj, cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea a fost organizată de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj şi procurorii DIICOT Sălaj, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. La activităţile au participat şi jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sălaj şi Brigada de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca.

Cercetările continuă pentru documentarea şi probarea întregii activităţi infracţionale.

Vă mai recomandăm:

Trei bucureşteni acuzaţi că au traficat o tânără cu HIV îşi vor petrece Paştele acasă. Cum au scăpat de arest preventiv

VIDEO Un şofer drogat a intrat cu maşina în gard. Consumase 16 plicuri cu etnobotanice, alături de alţi trei pasageri

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite