Bărbat cercetat pentru trafic de influenţă. Ce sumă a cerut pentru a pune o „pilă“ într-un dosar de braconaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a fost plasat sub control judiciar FOTO Arhivă
Bărbatul a fost plasat sub control judiciar FOTO Arhivă

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru ca miercuri, procurorul de caz să dispună plasarea acestuia sub control judiciar pentru 24 de ore.

Un bărbat din judeţul Sălaj s-a ales cu dosar penal pentru trafic de influenţă, după ce a pretins bani unor persoane cercetate pentru braconaj în schimbul intervenţiei sale pe lângă poliţistul care investiga cauza.

Totul s-a petrecut în preajma Sărbătorilor Pascale din 2018, când, spun procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, bărbatul a solicitat şi a primit suma de 2.000 de euro de la patru persoane cercetate pentru comiterea infracţiunilor de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. În schimbul banilor, acesta s-a angajat să intervină la organul de poliţie care avea dosarul în instrumentare, în scopul obţinerii unei soluţii favorabile.

Întrucât aceste intervenţii nu au avut efectul scontat, în cursul lunii mai a acestui an, inculpatul a restituit o parte din suma primită, urmând ca restul de bani să fie înapoiat la începutul lunii iulie.
Pe fir au intrat, însă, procurorii, care l-au reţinut pe bărbat pentru 24 de ore, pentru ca miercuri, 19 iunie, să îl plaseze sub control judiciar pentru 60 de zile.

Oamenii legii continuă cercetările în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Citiţi şi:

Celebru om de afaceri acuzat de delapidare. Ce pedeapsă riscă pentru că a furat 3 milioane de lei

Şi-au burduşit cardurile cu 120.000 de lei din fraude bancare. Strategia unor tineri care au sustras bani pentru a cumpăra carburanţi

ZalăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite