Începe maratonul artelor la Zalău. Muzică jazz, artă plastică şi fotografică - la liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul programează mai multe concerte de muzică jazz
Festivalul programează mai multe concerte de muzică jazz

Timp de două săptămâni, la Zalău muzica, arta plastică şi fotografia fac legea, pentru că Festivalul Artelor Muza Fest, care începe joi, 25 septembrie şi se încheie în 9 octombrie, programează o serie de evenimente de acest gen.

În prim plan va fi muzica jazz, iar ediţia din acest an – a VI-a – vine cu noutatea extinderii festivalului la Cluj Napoca, unde va avea loc unul dintre evenimente: o expoziţie Atelier Z. ce va avea loc joi, 2 octombrie, la galeriile Horeb.


Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc joi la Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj (CCA), începând cu orele 18.00, urmată de vizionarea expoziţiei realizate de artiştii participanţi la Simpozionul de Arte Vizuale “Arta în Grădină” de la Jibou şi de un recital vocal-instrumental susţinut de Dan Dumitrana şi Corina Peştean, acompaniate la pian Kovari Laszlo.


Vineri este zi de pauză, activităţile reluându-se sâmbătă, 27 septembrie, când de la ora 20.00, pe terasa Boema va avea loc un concert de jazz susţinut de Alina Manole, Raul Kuşak şi Ovidiu Cordea. Tot acolo va avea loc duminică, tot de la aceeaşi oră, concertul Black River Blues Band.


Luni este din nou zi de pauză, după care marţi, 30 septembrie, începând cu ora 17.00, la Muzeul de Artă Ioan Sima va avea loc vernisajul expoziţiei de portrete “O familie în negura vremii”, urmat de concertul de muzică medievală Huniadii Cantores.


Joi, 2 octombrie, la galeriile Horeb din Cluj Napoca va avea loc expoziţia Atelier Z.


Vineri, de la ora 18.00, la Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj se vernisează expoziţia Keresztes Jozsef Robert, seara continuându-se la terasa Boema, unde amatorii de jazz vor putea urmări concertul Balcanamera. Duminică, 5 octombrie, de la ora 18.00, la Biserica romano-catolică va avea loc un concert de orgă susţinut de Kristofi Janos.


Marţi, 7 octombrie, la Muzeul Ioan Sima, Ovidiu Cristian Spînu vernisează o expoziţie de fotografie contemporană.O zi mai târziu, de la ora 17.00, Centrul de Cultură găzduieşte lansarea cărţii ”Colecţii şi colecţionari din Sălaj”.


În 9 octombrie, de la ora 15.00, Muzeul de Artă Ioan Sima va găzdui expoziţia sesiunii de creaţie Vîrşolţ – Pericei, iar de la ora 20.00, pe terasa Boema va avea loc un concert Retro Band.


Festivalul este organizat de Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj şi Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, cu sprijinul institutului Balassi – Centrul Cultural al Republicii Ungare din Bucureşti.

Citeşte şi FOTO Distracţie în stil maghiar în centrul Zalăului

FOTO Distracţia în urmă cu un secol la Zalău: medicii aveau propriul bal, micii aristocraţi dansau vals, ţăranii - csardas

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite