FOTO Tenaris a inaugurat la Zalău o nouă capacitate de producţie. Valoarea investiţiei - peste 60 de milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oficialii prezenţi şi presa au putut face un tur al fabricii FOTO Adevărul
Oficialii prezenţi şi presa au putut face un tur al fabricii FOTO Adevărul

După ce anul trecut a inaugurat o linie de producţia pentru ţevi energetice, în care a investit aproximativ 60 de milioane de dolari, compania Tenaris a inaugurat joi, 20 noiembrie, la Zalău, o nouă capacitate de producţie, de această dată pentru ţevi destinate industriei de petrol şi gaze.

Noua capacitate este parte a unei investiţii în valoare de 62 de milioane de dolari şi a fost inaugurată în prezenţa managementului companiei, dar şi a reprezentanţilor Ministerului Economiei.


Potrivit reprezentanţilor companiei, noua capacitate de producţie produce ţevi cu conexiuni premium ce sunt utilizate de companiile petroliere în operaţiuni în medii dificile precum offshore, la mare adâncime, corozive, în puţuri cu temperaturi şi presiuni ridicate. Cu noua linie OCTGpremium line din Zalău, Tenaris îşi sporeşte capabilitatea de a-şi deservi clienţii din Europa, Africa de Nord, Orientul Mijlociu şi regiunea Caspică. O parte dintre clienţi - precum Petrom, Romgaz - au fost prezenţi la inaugurare şi au vizitat noua fabrică, pentru a vedea cu ochii lor cum se produc ţevile.


Potrivit lui Michele DellaBriotta, Area Manager Tenaris pentru Europa de Est şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie TenarisSilcotub, noua linie este funcţională din 1 octombrie şi reprezintă "standardul pe care compania vrea să îl adapteze pentru toate investiţiile viitoare".„Într-un mediu de afaceri caracterizat prin nivel înalt de competitivitate şi cerinţe tot mai exigente, clienţii noştri au aşteptări mari de la noi în ceea ce priveşte abilitatea noastră de a furniza produse şi servicii inovatoare, flexibilitate şi timeto market mai bun.  Linia pe care o inaugurăm astăzi reprezintă modul în care înţelegem să răspundem nevoilor clienţilor noştri asigurând, în acelaşi timp, dezvoltarea durabilă a operaţiunilor noastre din România”, a spus el.


66 de locuri de muncă


Având o capacitate de 35.000 tone/an, linia procesează ţevi în gama dimensională de la 2 3/8” la 7”, cu conexiuni  premiumTenarisHydril Blue® Series, WedgeSeries 500™ şiWedgeSeries600™, atât integrale cât şi cu mufă. În 2014, facilitate va începe să producă şi ţevi cu tehnologiaTenarisHydrilDopeless®, o acoperire uscată, multifuncţională a filetelor, care conferă o performanţă maibună a conexiunilor premium şi aduce operatorilor avantaje cuantificabile în ceea ce priveşte productivitatea, siguranţa şi protecţia mediului.


 Până în prezent, 66 de oameni au fost angajaţi şi instruiţi pentru a ocupa poziţii cheie în noua activitate de producţie.


Inaugurarea de joi vine la un an după punerea în funcţiune a liniei pentru finisarea ţevilor cazane cu o lungime de până la 26 de metri şi, de asemenea, la un an după achiziţionarea unei facilităţi de producţie a prăjinilor de pompare din Câmpina.Începând din 2005, Tenaris a investit peste 300 milioane USD în operaţiunile sale din România.

Citeşte şi Cum ne dau străinii lecţii de afaceri în propria noastră ţară: Tenaris şi Michelin

Tenaris îl aduce pe Ambasadorul Argentinei în România la Zalău

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite