FOTO Model de implicare a economicului în educaţie: cum îşi pregăteşte o multinaţională viitorii angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a investit sute de mii de dolari în dotarea unor laboratoare şi ateliere din licee tehnologice din oraş, compania TenarisSilcotub a trecut acum la o nouă etapă, de formare profesională, ducând cadre didactice din Zalău la un schimb de experienţă legat de problemele la nivel mondial în domeniul învăţămntului tehnic.

Schimbul de experienţă a avut loc tocmai în Argentina, în perioada 29 septembrie - 3 octombrie. Potrivit reprezentanţilor companiei, patru cadre didactice - de la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”(API), Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” şi  Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj - au participat la această activitate, organizată ca o nouă etapă în dezvoltarea programului STEP (StrengtheningTechnicalEducation Program), prin care  Tenaris sprijină dezvoltarea învăţământului tehnic în mai multe ţări din lume. În România, programul a debutat în 2012 şi până în prezent TenarisSilcotub a investit  580.000 de dolari, cea mai mare parte a fondurilor fiind alocată pentru dotarea  celor două licee mai sus menţionate cu laboratoare de ultimă generaţie.
„Investiţiile în baza materială a şcolilor tehnice sunt importante, dar sunt doar un început”, explică Mirela Mihalcea, coordonator programe DESO al TenarisSilcotub. „Trecem acum într-o nouă etapă, cea a schimbărilor de substanţă, cu impact pe termen lung. Vorbim de o nouă viziune în abordarea învăţământului tehnic, iar asta presupune schimbări majore în curricula şcolară şi în modul de predare a disciplinelor tehnice în şcolile din România. Astfel de schimbări  sunt esenţiale pentru a genera impactul pe care ni-l dorim: acela de a avea  tineri pregătiţi cu adevărat pentru piaţa muncii”.


Tenaris anunţă că, în anul şcolar 2014-2015,  va continua în şcolile partenere din Zalău sesiunile de training pentru profesori şi  elevi. Aceştia vor face şi vizite în companie, pentru a se familiariza cu mediul de lucru industrial,cu tehnologia şi echipamentele  folosite.


 În paralel, echipa TenarisSilcotub care lucrează alături de experţi ai Inspectoratului Şcolar,ai Ministerului Educaţiei Naţionale şi reprezentanţi ai de principalelor companii industriale din Zalău, va finaliza propunerile vizând modificările în curriculele tehnice, pentru a le adapta cerinţelor angajatorilor.

Citeşte şi FOTO O multinaţională face, la Zalău, treaba Statului Român

FOTO Dovada că se poate: compania care ignoră criza şi investeşte în oameni

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite