Cum să faci un mic dejun gustos. Reţeta delicioasă a pâinii cu ou şi ceapă la cuptor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pâine cu ou şi ceapă FOTO Facebook.com/Mircea Groza
Pâine cu ou şi ceapă FOTO Facebook.com/Mircea Groza

Considerat cea mai importantă masă a zilei, micul dejun nu trebuie omis, pentru că asigură nutrienţii de care avem nevoie pentru a activitatea cotidiană.

Ouăle se numără printre cele mai hrănitoare alimente - sunt surse sănătoase de proteine şi vitamine - ele fiind o alegere perfectă pentru micul dejun. În opinia specialiştilor în gastronomie, ele sunt extrem de versatile, putând fi pregătite în diverse feluri, în funcţie de preferinţele şi de imaginaţia fiecăruia. Dacă vă plac ouăle, vă propunem să încercaţi reţeta lui Mircea Groza, un cunoscut gastronom sălăjean.

Ingrediente:

- trei ouă
- cinci felii de pâine
- şuncă afumată tăiată cubuleţe
- caş, de preferat de oaie
- o ceapa mare, tăiată julien
- condimente: sare, piper şi boia dulce

Bucăţelele de şuncă se rumenesc într-o tigaie cu o lingură de ulei, având grijă să nu se ardă ori să devină prea uscate. Le scoateţi pe o farfurie, apoi puneţi în acelaşi ulei ceapa, împreună cu puţină sare şi piper, pe care o lăsaţi să se înmoaie, la foc molcom. Când e gata, o scoateţi pe o altă farfurie, după care începeţi să pregătiţi pâine.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de cop, aşezaţi feliile de pâine, peste care aşezaţi ceapa călită. Bateţi separat ouăle cu sare, piper şi boia dulce, amestecaţi cu bucăţile de şuncă prăjită şi cu caşul de oaie (mai gras şi mai uscat) dat pe răzătoare mare, după care turnaţi amestecul în mod egal peste pâine. În mijlocul fiecărei felii puteţi adăuga o felie-două de ceapă crudă.

Introduceţi tava în cuptor şi coaceţi până când oul este gătit. Se serveşte caldă, alături de murături sau de salată de varză.
Poftă bună!

Vă mai recomandăm:

Reţeta ciorbei de fasole verde: secretele unui fel de mâncare simplu şi delicios

Cea mai simplă reteţă de salată de ouă. Cum se găteşte rapid deliciosul preparat

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite