Reţeta ciorbei de fasole verde: secretele unui fel de mâncare simplu şi delicios

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că pe tarabele din piaţă se mai găseşte fasole verde, probabil ultima recoltă din acest an, gastronomul sălăjean Mircea Groza propune o ciorbă gustoasă cu păstăi, parfumată cu o crenguţă de cimbru.

Pentru o ciorbă de fasole verde delicioasă, care să amintească de gustul celei preparate de bunica, maestrul bucătar Mircea Groza recomandă să optăm pentru păstăile proaspete, "grase" şi tărcate, cărora le rupem vârfurile şi le spălăm cu apă rece. Rupem, apoi, păstăile în bucăţi potrivite şi le punem la fiert în apă cu sare şi cu trei frunze de ţelină.

Între timp, curăţăm, spălăm şi mărunţim doi morcovi, un pătrunjel, o bucată de ţelină rădăcină, roşii, o ceapă mare, ardei roşu şi verde, şi trei-patru căţei de usturoi. Într-o oală adăugăm trei linguri de ulei în care înmuiem la foc uşor ceapa şi usturoiul, apoi adăugăm celelalte rădăcinoase, amestecând continuu.

image

Punem peste o lingură generoasă de făină şi una de boia dulce, având grijă să nu se ardă, pentru că va căpăta un gust amărui, după care turnăm treptat din apa în care au fiert păstăile. Aromatizăm cu o frunză de ţelină şi o crenguţă de cimbru, adăugăm ardeiul tăiat cuburi şi trei-patru roşii curăţate de pieliţă şi mărunţite ori date pe răzătoarea mare. Cei care preferă un gust mai acru pot pune un pahar de bulion.

După ce legumele s-au fiert, adăugăm şi păstăile, sare şi piper după gust. La servire, puneţi frunze de pătrunjel sau bucăţele de ceapă verde.

Poftă bună!

Vă mai recomandăm:

Reţeta delicioasei ciorbe de mărar cu carne de pui, dezvăluită de un reputat gastronom ardelean

Cum se prepară gustoasa topală de găină cu gârtene. Reţeta originală în dulcele glas ardelenesc

Zalău

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite