Cum pregătim delicioasa supă de raţă cu razalăi. Secretele unui preparat simplu, dar apetisant
0O supă dulce, de toamnă, apetisantă şi bogată în arome este propunerea pe care gastronomul sălăjean Mircea Groza o are pentru cititorii "Adevărul".
Ingrediente: spatele, aripile şi o pulpă de raţă, două cepe, trei căţei de usturoi, un morcov, un pătrunjel, ardei, o ţelină cu frunze, piper, sare.
Mod de preparare: puneţi la fiert bucăţile de carne într-o oală cu apă rece, împreună cu ceapa, usturoiul, ţelina, sarea şi piperul, având grijă să îndepărtaţi spuma ori de câte ori este nevoie.
Între timp, curăţaţi şi tocaţi mărunt restul de zarzavat, ardeiul şi o ceapă, apoi puneţi-le să se înmoaie într-o altă oală, în puţin ulei.

Când carnea este fiartă, strecuraţi supa, turnaţi-o peste legumele uşor călite şi continuaţi să fierbeţi. Pentru un plus de gust adăugaţi şi o frunză de varză tăiată fideluţă, iar dacă vi se pare că supa este prea grasă, îndepărtaţi pelicula de grăsime ce se formează la suprafaţă.

Când şi zarzavatul s-a gătit, puneţi în supă, la fiert, o farfurie cu razalăi (paste de casă al căror aluat a fost dat pe răzătoare - n.n.) şi săraţi dacă mai este nevoie.
Când mâncarea este gata, presăraţi deasupra cozi de ceapă tăiate mărunt sau ardei iute.
Vă mai recomandăm:
Cum faci lucicoşul, delicioasa ciorbă de varză din Ardeal. Reţeta unui celebru gastronom