Cum ne îngrijim buzele crăpate în sezonul rece. Pericolele din balsamurile hidratante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În sezonul rece, din cauza frigului şi a vântului, mulţi dintre noi ne confruntăm cu problema buzelor uscate şi crăpate. Balsamurile speciale nu sunt întotdeauna soluţia cea mai bună.

Buzele crăpate sunt o problemă des întâlnită nu doar în timpul iernii, din cauza temperaturilor scăzute şi a vântului, ci şi în sezonul estival, pe fondul expunerii excesive la soare. În astfel de situaţii, cel mai des apelăm la balsamurile hidratante de buze; totuşi, dermatologii recomandă să nu cumpărăm la întâmplare, ci să alegem doar după ce am parcurs eticheta cu ingredientele produsului. Şi asta pentru că unele substanţe din compoziţia balsamurilor de buze pot face mai mult rău decât bine; acidul salicilic, mentolul, camforul, fenolul, parfumul şi aromele pot provoca iritaţii ale pielii sensibile a buzelor, cauzând inflamaţii şi uscăciune.

Prin urmare, când optaţi pentru un balsam care să vă protejeze buzele, orientaţi-vă spre unul cât mai simplu, fără conservanţi ori chimicale, precum vaselina cosmetică sau produsele pe bază de glicerină ori unt de shea. Balsamul ideal trebuie să ofere o combinaţie de agenţi umectanţi, care reţin apa şi ajută pielea să-şi păstreze umiditatea, şi substanţe ocluzive, care împiedică deshidratarea.

Sau puteţi să vă preparaţi în casă propriul balsam, având, astfel, garanţia folosirii ingredientelor naturale, prietenoase cu pielea. Procedura este simplă, ingredientele, ieftine şi la îndemână: două linguri cu ceară de albine, două linguri de ulei de cocos, două linguriţe de ulei de migdale şi câteva picături din uleiul esenţial preferat. Se pun într-un bol de sticlă şi se amestecă pe baie de aburi, apoi se pune amestecul într-un recipient mic, cu capac şi se dă la rece.

Prevenţia, cea mai bună metodă de tratament

* Nu-ţi linge buzele. Saliva umezeşte buzele, însă pentru scurt timp. Imediat ce se evaporă, buzele se vor usca şi mai tare.

* Bea mai multă apă. Consumul ridicat de apă creşte nivelul de hidratare al pielii.

* Protejează-te de soare. Razele ultraviolete pot usca pielea sensibilă a buzelor, prin urmare în zilele caniculare, optaţi pentru un produs cu factor de protecţie mai mare de 15.

* Renunţă la ruj. Dacă ai buzele crăpate, uită de rujul preferat pentru câteva zile, nu de alta dar le va usca şi crăpa şi mai adânc.

* Respiră pe nas. Decongestionează-ţi căile respiratorii înainte de culcare ca să nu respiri pe gură în timpul somnului.

Citiţi şi:

Secretul tălpilor perfecte. De ce nu este recomandată îndepărtarea bătăturilor - explicaţiile medicilor

Cum scăpăm de aspectul de coajă de portocală al pielii: secretele unui masaj anticelulitic eficient

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite