Cum scăpăm de aspectul de coajă de portocală al pielii: secretele unui masaj anticelulitic eficient

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Masajul anticelulitic nu trebuie să traumatizeze pielea
Masajul anticelulitic nu trebuie să traumatizeze pielea

Celulita este o problemă cu care se confruntă aproape 90 la sută dintre femei şi, mai rar, bărbaţii, şi care poate da bătăi de cap încă de la vârsta adolescenţei.

Celulita apare în stratul subcutanat al pielii, sub formă de celule adipoase care îşi măresc volumul şi se întăresc, astfel că pielea îşi pierde aspectul neted şi ferm. Aspectul de coajă de portocală este dat de fibrele de colagen care pornesc din apropierea stratului muscular şi se prind sub piele.

Cele mai afectate zone sunt coapsele, fesele, abdomenul, dar şi braţele. În unele situaţii, pot apărea noduli celulitici, dureroşi la atingere. Cauzele apariţiei sale sunt variate: de la predispoziţii genetice şi dereglări hormonale, la alimentaţia necorespunzătoare, administrarea de contraceptice, afecţiuni vasculare ori tulburări ale funcţiei tiroidiene. Specialiştii susţin că din cauza dezechilibrelor hormonale, celulita îşi face apariţia chiar şi la vârsta pubertăţii ori a adolescenţei.

Eliminarea aspectului inestetic de “coajă de portocală” este un procedeu care implică multă răbdare şi perseverenţă, o îmbinare armonioasă a alimentanţiei sănătoase cu sportul şi masajul. Specialiştii atrag atenţia că, pentru a fi eficient, masajul trebuie să fie realizat de către persoane cu pregătire şi cu experienţă. Şi asta pentru că, executat incorect, masajul nu are efectele dorite.

Kinetoterapeutul Adina Bosanceanu susţine că un masaj anticelulitic corect nu trebuie să traumatizeze ori să distrugă pielea: “Într-adevăr, tehnica pe care o presupune un astfel de masaj este mai profundă, însă aplicarea ei nu trebuie să producă echimoze. Primele şedinţe pot fi dureroase, însă durerea trebuie să fie suportabilă. Mişcările executate incorect nu vor avea efectul scontat. Totul tine de mâna maseurului şi de experienţa lui”.

Potrivit spuselor sale, orice tip de masaj trebuie să aducă o creştere a fluxului sanguine în zonele afectate, care să accelereze eliminarea celulitei, lucru care nu se întâmplă dacă apar vânătăi. ”Apariţia unei echimoze presupune că intensitatea masajului a fost prea mare, că priza aplicată pielii era greşită şi că, în acest fel, în zona respectivă au fost sparte nişte capilare”, precizează specialistul.

Pentru ca efectele să fie vizibile, Adina Bosanceanu recomandă minimum zece şedinţe, adăugând că “ideal ar fi două şedinţe pe săptămână, iar după ce se observă o îmbunătăţire a aspectului pielii, să se continue cu o şedinţă pe săptămână, pentru întreţinere”.

Acesta a mai subliniat că, fără adoptarea unui stil de viaţă sănătos, şedinţele de masaj nu vor putea răzbi singure în lupta cu “coaja de portocală”. Tocmai de aceea, kinetoterapeutul recomandă controlul alimentar, combinat cu exerciţiu fizic: “Este esential, ca pe lângă masajul anticelulitic, să avem o alimentaţie sănătoasă, bogată în fructe şi legume proaspete, să facem mişcare cel puţin 20-30 de minute pe zi şi să ne hidratăm coresponzător. Hidratarea este importantă pentru orice afecţiune, cu atât mai mult dacă vrem să scăpăm de celulită”. O altă soluţie la îndemâna oricui o reprezintă exfolierea sub duş, prin mişcări circulare repetate cu un burete uşor abraziv.

"Respectarea acestor reguli ne garantează o piele frumoasă şi sănătoasă", conchide Adina Bosanceanu.

Vă mai recomandăm:

Care sunt semnele clare ale depresiei, boala secolului XXI. Dacă simptomele durează două săptămâni trebuie mers de urgenţă la medic

Beţişoarele de curăţat, marele duşman al urechilor noastre - explicaţia medicilor

Ai fost muşcat de câine sau de pisică? La ce pericole eşti expus şi cum te tratezi

Două leacuri băbeşti pentru herpes, virusul de care nu scăpăm niciodată: „Ambele ajută la uscarea leziunilor“

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite