Cum faci cel mai bun stufat de miel. Secretele unui preparat bun de te lingi pe degete
0
Gastronomul sălăjean Mircea Groza dezvăluie secretele unui preparat gustos, bogat în arome şi fraged de ţi se topeşte în gură.
Ingrediente: carne de miel sau de ied, ceapă verde, usturoi verde, ceapă uscată, ulei, untură, bulion, făină, sare.
Pentru a obţine un preparat extrem de gustos, este nevoie de ceapă verde şi ustoroi verde din abundenţă. "Ceapă cam cât poţi ţine odată în mână, iar usturoi, tot atât", spune Mircea Groza, celebrul colecţionar al reţetelor vechi din satele sălăjene.
Tăiaţi carnea bucăţi şi prăjeşte-o într-o cratiţă în care ai adăugat ulei şi untură. Presară sare. Până ce carnea se rumeneşte bine pe toate părţile, toacă usturoiul şi ceapa verde în bucăţi mari; adaugă-le peste carne, amestecă, adaugă puţină apă caldă şi lasă să fiarbă la foc molcom.

Într-un alt vas pui la călit în ulei ceapa uscată tocată mărunt, iar când devine sticloasă, completezi cu o lingură de boia dulce şi una de făină. Amesteci având grijă să nu se ardă, stingi cu o cană de roşii pasate ori bulion şi laşi să fiarbă încet. Săraţi şi piperaţi după gust.

Când carnea s-a înmuiat, adaugi sosul de roşii şi mai lasă să dea câteva clocote, ca să se îmbine aromele. La nevoie, mai pui sare şi piper şi neapărat mărar verde tocat.
Poftă bună!

Vă mai recomandăm:
Ciorbă de miel cu agrişe. Reţeta tradiţională a unui cunoscut bucătar
Reţeta celei mai gustoase ciorbe de lobodă. Ingredientele care îi dau savoare