Cum faci cea mai gustoasă tocăniţa de iarnă. Ingredientele de care ai nevoie pentru deliciul din sezonul rece
0
Tocăniţa de iarnă după reţeta cunoscutului gastronom sălăjean Mircea Groza îmbină gustul deosebit al cărnii afumate cu aroma mirodeniilor.
Pentru aceste ultime zile de iarnă, tocaniţa cu cartofi şi afumătură făcută după o reţetă veche culeasă de gastronomul Mircea Groza de la gospodinele din satele sălăjene este preparatul ideal. Nu doar că se face fără prea mult efort, dar este şi foarte gustoasă.
Ingrediente: carne şi costiţe afumate, eventual şi un os, cartofi, trei cepe, ardei, untură, sare, piper, frunză de dafin, cimbru.
Înainte de a face acest preparat, gastronomul sălăjean recomandă să puneţi afumăturile la desărat, în apă rece, pentru circa două-trei ore. Spălaţi carnea, apoi tăiaţi-o cubuleţe.

Curăţaţi ceapa, tocaţi-o mărunt, apoi căliţi-o într-o cratiţă în care aţi adăugat o lingură de untură. Adăugaţi şi ardeiul mărunţit, amestecaţi, iar când ceapa a devenit sticloasă, presăraţi boia dulce. Stingeţi repede cu apă caldă, suficientă cât să acopere carnea. Asiguraţi un plus de aromă cu o frunză de dafin şi o crenguţă de cimbru.
Lăsaţi să fiarbă la foc molcom, timp în care curăţaţi cartofii, îi spălaţi şi în tăiaţi cubuleţe. Când carnea s-a gătit, adăugaţi cartofii şi dacă mai e nevoie, completaţi cu apă caldă. Când şi legumele s-au fiert, săraţi dacă este nevoie şi condimentaţi cu piper măcinat.
Serviţi cu murăturile preferate. Poftă bună!
Vă mai recomandăm:
Reţeta unui adevărat balsam pentru stomac. Cum faci cea mai buna ciorbă de varză acră
Cum faci chiftelele cu ciuperci. Deliciul culinar pe care trebuie să îl încerci