Cum facem cele mai delicioase gogoşi cu cartofi. Servite cu dulceaţă sunt o idee minunată pentru micul dejun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gogoşile sunt un preparat pe gustul tuturor şi, în special, al copiilor. Servite cu dulceaţa, cu cremă de ciocolată, pudrate cu zahăr ori alături de un pahar cu lapte, gogoşile pot fi o idee minunată pentru un mic dejun delicios.

Ingrediente:
- 400 de grame de cartofi
- 1 kg de făină
- 4 ouă întregi
- 150 ml ulei (puteţi folosi şi unt topit)
- un plic drojdie uscată
- jumătate de linguriţă de sare
- 3-4 linguri de zahăr
- un plic zahăr vanilat
- circa 250 ml de lapte


Curaţaţi cartofii, îi tăiaţi cuburi şi îi puneţi la fiert în apă cu sare. Când sunt gata, îi scurgeţi de apă şi îi zdrobiţi cu furculiţa, transformându-i într-un piure. Într-un castron, amestecaţi cartofii cu celelalte ingrediente şi frământaţi până când compoziţia devine omogenă. La început, aluatul va avea o textură lipicioasă, însă pe măsură ce frământaţi, el va căpăta elasticitate. Lăsaţi aluatul la dospit  acoperit cu un prosop curat, aproximativ o oră, până îşi dublează volumul.

Scoateţi aluatul pe blatul presărat cu făină, întindeţi-l de circa 2 cm grosime, cu ajutorul unui făcăleţ. Folosiţi-vă de o ceaşcă de cafea pentru a decupa gogoşile. Lăsaţi-le la dospit timp de 10 minute, după care prăjiţi-le în ulei incins, întorcându-le pe ambele părţi. Când s-au rumenit, scoateţi-le pe hârtie absorbantă şi lăsaţi-le să se răcească.

Vă mai recomandăm:

Cum să prepari sarmale în frunze de leuştean şi lobodă. Secretele unei reţete delicioase

Cum gătim piroştele cu razalăi şi afumătură în frunze de ştevie. Gastronomul Mircea Groza dezvăluie secretele preparatului tradiţional

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite