Cum arată, filmată din aer, una dintre cele mai frumoase grădini botanice din ţară - imagini spectaculoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imagini spectaculoase cu Grădina Botanică din Jibou, a doua ca mărime şi una dintre cele mai frumoase din ţară, sunt disponibile acum graţie unei filmări aeriene realizate cu ajutorul unei drone.

Grădina Botanică ”Vasile Fati” din Jibou arată senzaţional şi văzută de sus. Formele sferice emblemetice ale serelor tropicale, conturul ordonat al rondourilor şi aranjamentelor florale din grădinile exterioare, acoperişul obraznic al pagodei din grădina japoneză, conul albit al vulcanului Fiji, reconstituit în miniatură acolo, o şedinţă foto organizată în acel decor superb de o pereche proaspăt căsătorită - toate acestea se dezvăluie spectaculos într-o filmare realizată cu ajutorul unei drone de Filmări Aeriene Cluj.


Filmarea nu a fost realizată în scop comercial, ci pentru a le arăta utilizatorilor canalului youtube asociat cât de frumoasă este grădina din Jibou şi pentru a-i convinge să o viziteze cât mai grabnic.


Grădina, a doua că întindere din ţară şi prima ca diversitate a speciilor, este cel mai vizitat obiectiv turistic din Sălaj. Aparţine de Centrul de Cercetări Biologice Jibou şi se întinde în cadrul generos şi cu un farmec aparte al domeniului nobiliar Wesselenyi. Dincolo de aerul rafinat al locului, ce te izbeşte imediat ce ai trecut de poarta de intrare este senzaţia de linişte şi de ordine. Senzaţia că aici toate sunt la locul lor - de la firul de iarbă proaspăt tuns, la bulgărele de pământ din care îşi trag seva florile ce colorează curţile vechiului castel.
Dintre toate anotimpurile, cel mai generos cu grădina de la Jibou este primăvara, când zeci de mii de bulbi de lalele explodează în zeci de culori, într-un spectacol divers, dar bine organizat în acelaşi timp. Spectacolul continuă, indiferent de anotimp, în serele cu plante exotice, unde bananierii şi orhideele se simt ca acasă, şi cu grădina japoneză, cu întinderile ei de apă şi cu construcţia de lemn ce imită o pagodă şi te trimite, imaginar, în indepărtata Asie.


Grădina Botanică de la Jibou este refugiul perfect şi pentru părinţii care, neavând nicio grădină zoologică pe o rază de 100 de kilometri, vor să le arate copiilor cum arată animalele sălbatică. În menajeria grădinii de la Jibou cei mici pot admira în voie cerbi, căprioare şi mistreţi, care aleargă în voie prin pădurea de aici. Tot pentru ei, lângă sere este disponibil, de câţiva ani, şi un acvariu, în care trăiesc peste 40 de specii de peşti exotici, inclusiv temutul piranha.

Vă mai recomandăm:

O bibliotecă neobişnuită, în Grădina Botanică din Jibou. Răsfăţ pentru minte şi simţuri: cărţile se citesc, obligatoriu, printre flori

Cum a apărut prima grădină botanică din România. Locul dispărut mai apoi sub ape adăpostea specii rare de plante

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite