Cele mai eficiente remedii naturiste care vin de hac constipaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constipaţia poate fi combătută cu câteva remedii naturiste la îndemâna oricui
Constipaţia poate fi combătută cu câteva remedii naturiste la îndemâna oricui

O alimentaţie incorectă, bogată în grăsimi şi săracă în fibre, combinată cu lipsa exerciţiilor fizice şi cu hidratarea insuficientă favorizează apariţia constipaţiei.

Constipaţia este o afecţiune caracterizată prin scaune rare, care implică un mare disconfort atât fizic, cât şi mental. Printre principalii factori care determină apariţia constipaţiei sunt dieta cu conţinut redus de fibre, sedentarismul, vârsta înaintată, deshidratarea, sarcina. Înainte de a apela la laxative, care sunt periculoase pentru sistemul digestiv, nu ar strica să vă schimbaţi stilul de viaţă, cu o alimentaţie sănătoasă, bogată în fructe şi legume, şi cu mişcare în aer liber.

Pentru rezolvarea acestei probleme, fitoterapeuţii recomandă remedii naturiste, care, spun ei, pot face minuni. Cel mai cunoscut şi mai eficient remediu sunt prunele uscate, acestea conţinând un compus care stimulează contracţiile intestinale.

În cartea „Sănătate din farmacia Domnului”, terapeutul Maria Treben sugerează ca prunele şi chiar smochinele uscate să fie înmuiate peste noapte în apă rece, dimineaţa, încălzite uşor, lichidul rezultat şi fructele urmând să fie consumate înainte de micul-dejun. Tot pentru tratarea constipaţiei, aceasta oferă o reţetă de cârnat de smochine: „Se spală o jumătate de kilogram de smochine şi se trec prin maşina de tocat, apoi se frământă cu 5 grame de foi de siminichie (sena), până iese o cocă. Se formează cârnaţi, se înfăşoară în folii şi de păstrează în frigider. Se ia zilnic, pe stomacul gol, o bucată de mărimea unei alune – pentru copii o treime din această cantitate – până când se normalizează digestia”.

Potrivit autoarei, şi cicoarea este recunoscută pentru efectul său laxativ. „Dacă se bea o jumătate de ceaşcă pe stomacul gol, rezolvi şi constipaţia cea mai rebelă”, susţine autoarea. Un alt remediu pentru reglarea digestiei îl reprezintă seminţele de in. În timp ce Maria Treben recomadă consumul a trei linguri de seminţe de in cu puţin lichid, la fiecare masă, alţi fitoterapeuţi susţin că seminţele măcinate în prealabil sunt mult mai eficiente.

Vă mai recomandăm:

Cât de eficiente sunt leacurile băbeşti pentru diabet - răspunsul medicilor

Care sunt beneficiile uleiului de muşeţel şi cum se prepară acest leac-minune

Pseudocerealele, micile bombe de nutrienţi şi vitamine. Care sunt beneficiile acestor superalimente

Două leacuri băbeşti pentru herpes, virusul de care nu scăpăm niciodată: „Ambele ajută la uscarea leziunilor“

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite