Braconieri cu plase monofilament. Cantitatea uriaşă de peşte cu care şi-au burduşit portbagajul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peştele a fost eliberat în habitatul natural FOTO Jandarmeria Sălaj
Peştele a fost eliberat în habitatul natural FOTO Jandarmeria Sălaj

Cu ajutorul unei plase de tip monofilament de circa 400 metri pătraţi, cei trei bărbaţi au prins 300 kilograme de peşte.

Un sălăjean un clujean şi un maramureşean s-au ales cu dosare penale pentru comiterea infracţiunii de braconaj pisicol, după ce au fost prinşi pescuind cu plasă de tip monofilament, interzisă de legislaţia din România.

Incidentul a avut loc luni, 14 decembrie, în jurul orei 23.00, în zona barajului Vârşolţ, şi a fost semnalat de către reprezentanţii Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Sălaj. La faţa locului s-a deplasat un echipaj mixt poliţist-jandarm.

"Mai multe persoane necunoscute au scos din apă o plasă de tip monofilament, iar cantitatea de peşte capturată a fost încărcată într-un autoturism. Ulterior, persoanele suspecte au început deplasarea pe direcţia Zalău", se arată într-un comunicat de presă al Jandarmeriei Sălaj. Ulterior, oamenii legii au identificat autoturismul pe o stradă din municipiul Zalău. În urma percheziţiei mijlocului de transport, au fost găsite circa 300 de kg peşte viu - în cea mai mare parte, caras, depozitaţi în saci, precum şi o plasă de tip monofilament de aproximativ 400 de metri pătraţi.

Pe numele celor trei bărbaţi - un sălăjean de 52 de ani, un clujean de 23, şi un maramureşean de 50 de ani - jandarmii au întocmit acte de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere, transport sau comercializare fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit şi producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, acte ce vor fi înaintate organelor de urmărire penală pentru continuarea cercetărilor. Plasa monofilament a fost ridicată în vederea confiscării, iar peştii, eliberaţi în habitatul natural.

Vă mai recomandăm:

Braconieri prinşi după o urmărire cu focuri de armă. Ce au găsit poliţiştii asupra şoferului fugar

Bărbat cercetat pentru trafic de influenţă. Ce sumă a cerut pentru a pune o „pilă“ într-un dosar de braconaj

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite