Dealeri de etnobotanice, săltaţi de procurori. Cinci inculpaţi au fost arestaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
34 de persoane au fost audiate FOTO Arhivă
34 de persoane au fost audiate FOTO Arhivă

Trei femei şi doi bărbaţi au fost arestaţi sub acuzaţie de trafic de etnobotanice, în urma unor percheziţii realizare de către procurorii DIICOT.

Două femei de 19 şi 29 de ani, precum şi doi bărbaţi, de 30, respectiv 46 de ani, toţi din judeţul Satu Mare, vor sta 30 de zile în spatele gratiilor, sub acuzaţia de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu substanţe susceptibile a produce efecte psihoactive. În acelaşi dosar, instanţa a dispus arestarea la domiciliu a unei altei sătmărence, în vârsă de 51 de ani.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, joi, 19 noiembrie, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj şi ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. Sălaj, au efectuat cinci percheziţii domiciliare, în judeţele Sălaj şi Satu Mare, la persoane bănuite că ar fi procurat, deţinut şi comercializat substanţe cu efect psihoactiv. În cauză s-a reţinut faptul că inculpaţii au procurat, deţinut şi comercializat substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive către consumatori de pe raza judeţelor Sălaj şi Satu Mare

În urma acestor activităţi, au fost găsite şi ridicate un grinder, opt telefoane mobile, 5.815 lei, 10 grame de substanţă vegetală, 158 de plicuri cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv (etnobotanice), 63 de plicuri care prezentau urme cu astfel de substanţe, precum şi alte bunuri.

Oamenii legii au audiat 34 de persoane şi au reţinut patru. Aceştia din urmă - două femei şi doi bărbaţi, precum şi o femeie de 51 de ani au fost prezentaţi vineri, 20 noiembrie magistraţilor Tribunalului Sălaj, cu propunere de arestare. Pentru patru inculpaţi, instanţa a dispus arestul preventiv, iar pentru al cincilea, arestul la domiciliu.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, precum şi al jandarmilor din Sălaj, Satu Mare şi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca.
Cercetările continuă pentru documentarea şi probarea întregii activităţi infracţionale.

Vă mai recomandăm:

Tânără infectată cu HIV, obligată să se prostitueze. Apelul procurorilor către cei care i-au fost clienţi

Cum au ajuns doi afacerişti să fie achitaţi de instanţă după trei ani de procese. Procurorii i-au acuzat de evaziune de 3,6 milioane de lei

ZalăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite