Un român și-a cumpărat BMW X6 în rate, din Anglia. Ce surpriză a avut la un control al Poliției de Frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră din Iaşi au indisponibilizat un autoturism BMW X6, condus de un român, care cumpărase mașina în rate, din Marea Britanie. Mașina figura în bazele de date ca fiind furată.

Mașina marca BMW X6 a fost indisponibilizată de polițiștii de frontieră FOTO Poliția de Frontieră
Mașina marca BMW X6 a fost indisponibilizată de polițiștii de frontieră FOTO Poliția de Frontieră

Pe 18 mai, poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, pe timpul unei misiuni specifice, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism marca BMW X6, condus de un cetăţean român, domiciliat pe raza județului Vaslui, în vârstă de 58 de ani.

„Deoarece au avut suspiciuni cu privire la situaţia juridică a mijlocului de transport, autoturismul şi şoferul au fost conduşi la sediul instituţiei pentru continuarea cercetărilor. În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind furat din Marea Britanie”, au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul în rate şi nu s-a gândit că ar putea avea probleme dacă nu mai plăteşte ratele.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de peste 150.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Autoturism de lux furat din Germania

Un alt autoturism de valoare a fost indisponibilizat de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși. Este vorba despre un autoturism marca Tesla, identificat în trafic, care figura în bazele de date ca fiind furat din Germania în aceeași zi.

Pe 2 aprilie, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși au organizat o acțiune punctuală pe linia traficului internațional cu autoturisme furate.

În cadrul acțiunii, a fost observat în trafic, pe raza municipiului Huși, un autoturism marca Tesla, cu număr de înmatriculare specific Germaniei.

„În urma cooperării cu colegii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Răducăneni, polițiștii de frontieră au reușit interceptarea mijlocului de transport. Pe timpul cercetărilor  efectuate, colegii noștri au constatat că autoturismul, an fabricație 2022, figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Germania, în aceeași zi”, a precizat comisarul de poliție Irin Mirică, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a împrumutat autoturismul de la proprietar, patronul firmei la care lucrează, în Germania, care l-a achiziționat în leasing. Acesta a mai menționat faptul că nu are cunoștință despre faptul că autoturismul este furat sau implicat în vreun litigiu. 

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 200.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării și definitivării cercetărilor.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite