Olimpicii naționali la matematică veniți la Vaslui au primit un album cu Dumitru Buzatu, baronul PSD arestat pentru corupție

0
Publicat:

Elevii veniți la Olimpiada Națională de Matematică de la Vaslui au primit cadou un album cu poza și discursul lui Dumitru Buzatu, fostul președinte PSD Vaslui arestat pentru corupție. În plus, olimpicii și oaspeții au fost ținuți în picioare, în timp ce politicienii erau pe scaune.

Albumul cu Dumitru Buzatu oferit cadou olimpicilor la matematică FOTO Vremea Nouă
Albumul cu Dumitru Buzatu oferit cadou olimpicilor la matematică FOTO Vremea Nouă

A fost un moment bulversant pentru elevii prezenți la Olimpiada Națională de Matematică care a avut loc zilele trecute la Vaslui.

Olimpicii au primit în dar din partea organizatorilor câte un album despre frumusețile și valorile județului, în care la loc de cinste se află și Dumitru Buzatu, baronul PSD arestat după ce a fost prins în flagrant când lua 1,25 milioane de lei șpagă.

Olimpiada Națională de Matematică a fost organizată de Ministerul Educației, prin Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, în parteneriat cu Societatea de Științe Matematice din România și Societatea de Științe Matematice-filiala Vaslui, potrivit inspectoratului județean.

Competiția s-a desfășurat în două etape – pe 2-7 aprilie 2024 pentru elevii claselor VII-VIII și pe 9-12 mai 2024 pentru elevii din clasele VI-VII, care au reunit peste 400 de elevi și 150 de profesori din toată țara.

Dumitru Buzatu a fost arestat în septembrie 2023 pentru corupție, după ce a fost prins în flagrant când lua 1,25 milioane lei șpagă.

De atunci și până la organizarea olimpiadei au trecut suficiente luni pentru ca organizatorii să poată găsi și alte cadouri pentru copiii olimpici în afară de albumul care țin loc de cartea de vizită a Vasluiului, semnată de Dumitru Buzatu și cu poza acestuia în deschidere, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Iată și un fragment din mesajul lui Dumitru Buzatu: „Operele personalităților și resursele turistice ale județului nostru nu sunt foarte bine cunoscute și puse în valoare. De aceea ne propunem să scoatem în evidență diversitatea oportunităților existente în județul nostru, în ideea de a îmbunătăți viața oamenilor de aici, care sunt destul de săraci”.

Luni, 13 mai 2024, Tribunalul Vaslui a decis începerea judecăţii în cazul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui acuzat de luare de mită. Hotărârea nu este definitivă.

În fotografiile realizate la festivitatea de deschidere a olimpiadei se observă cum oficialitățile politice ale județului Vaslui ocupă toate locurile din față, în timp ce olimpicii și ceilalți oaspeți au fost ținuți în picioare, în fundul sălii, potrivit Vremea Nouă.

Oficialitățile ocupă primele locuri, iar olimpicii au fost trimiși în spate FOTO Vremea Nouă
Oficialitățile ocupă primele locuri, iar olimpicii au fost trimiși în spate FOTO Vremea Nouă
VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite