Ucrainenii care au vrut să intre în România cu 1,6 milioane de dolari în bagaje s-au volatilizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Banii şi bijuteriile gpsite în maşina ucrainenilor FOTO Poliţia de Frontieră
Banii şi bijuteriile gpsite în maşina ucrainenilor FOTO Poliţia de Frontieră

Familia de ucraineni care fusese prinsă de vameşi în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, Iaşi, cu o avere în bagaje, a plecat din România, imediat după ce fusese audiată de procurori în legătură cu provenienţa banilor.

Cei doi ucraineni, soţ şi soţie, care au încercat sâmbătă, 12 martie, să intre în România cu 1,6 milioane de dolari, 50.000 de euro şi mai multe bijuterii în bagaje, s-au întors în Republica Moldova, ţară pe care o tranzitaseră după ce părăsiseră Ucraina.

Poliţia de Frontieră a descoperit în bagajele din autoturism banii, plus nouă ceasuri de diferite mărci, bijuterii şi 24 genţi inscripţionate cu denumiri ale unor firme cunoscute. Banii şi bunurile au fost ridicate de poliţişti pentru cercetări pentru că nu fuseseră declarate.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Huşi, iar procurorii i-au luat la întrebări pe cei doi în legătură cu provenienţa banilor. 

Imediat după audieri, ucrainenii au plecat în Republica Moldova şi va fi nevoie cel mai probabil să fie extrădaţi dacă vor fi condamnaţi la închisoare cu executare şi vor refuza să revină de bună voie în România.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Vama din România cu lacătul pe uşă în faţa refugiaţilor. Ar reduce cu 30% aglomeraţia de la Siret

Voluntar de noapte în vama Isaccea. Mărturii cutremurătoare care fac războiul puţin mai uşor de suportat FOTO VIDEO

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite