Și-a răpit fosta iubită de Ziua Îndrăgostiților. Pedeapsa primită de un tânăr din județul Galați

0
Publicat:

Pentru că a refuzat să meargă cu el, un băiat de 18 ani și un complice al acestuia a urcat-o cu forța pe fosta lui iubită în maşină şi a transportat-o zeci de kilometri, la locuinţa lui din judeţul Galaţi.

Adolescenta a fost răpită în plină stradă FOTO arhivă Adevărul
Adolescenta a fost răpită în plină stradă FOTO arhivă Adevărul

Curtea de Apel Iași i-a condamnat definitiv în 22 septembrie pe Mădălin Florin Mirea, în vârstă de 18 ani, respectiv Costel Dimache, de 20 de ani, ambii din localitatea Ghidigeni, judeţul Galaţi, la trei ani de închisoare cu executare pentru lipsire de libertate în mod ilegal. 

De amintit este că ancheta în acest caz s-a derulat extrem de rapid, în doar trei săptămâni de la comiterea faptei, autorii fiind puşi deja sub acuzare. Protagonista acestei poveşti cu iz penal este o adolescentă de 17 ani din Bârlad, care a trecut prin momente cumplite pe 13 februarie 2022.

În acea zi, poliţiştii din  Bârlad au fost sesizaţi, de către o femeie, cu privire la faptul că fiica sa, în vârstă de 17 ani, ar fi fost urcată cu forţa într-un autoturism de fostul său concubin, după care ar fi plecat într-o direcţie necunoscută.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că persoanele bănuite de sechestrare a adolescentei sunt doi bărbaţi, Mădălin Florin Mirea, fostul său iubit, respectiv Costel Dimache, un  prieten al acestuia. Cei doi s-au deplasat la domiciliul fetei în vârstă de 17 ani, din Bârlad, unde aceasta locuieşte fără forme legale, la părinţii ei. 

La un moment dat, fostul concubin, cel în vârstă de 18 ani, împreună cu fata, s-au deplasat către un autoturism, condus de bărbatul în vârstă de 20 de ani şi au urcat-o pe adolescentă cu forţa în acesta.  Fata a fost identificată la scurt timp pe raza comunei Ghidigeni, judeţul Galaţi, iar cei doi răpitori au fost reţinuţi, iar ulterior au ajuns în arest preventiv.

Răpită din parc

Pe 28 aprilie 2022, Poliţia municipiului Piteşti a fost sesizată cu privire la răpirea unei minore, de 15 ani, din Piteşti, judeţul Argeş.

„Din cercetări a reieşit că minora, în timp ce se afla în parcarea blocului S 5, din municipiul Piteşti, bulevardul Nicolae Bălcescu, a fost luată cu forţa de trei persoane necunoscute şi introdusă într-un autoturism, de culoare gri, marca Volkswagen Sharan, după care s-ar fi deplasat în direcţia Bascov”, au stabilit anchetatorii.

Imediat, autoturismul a fost dat în atenţie, iar la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie, pentru efectuarea verificărilor.  S-a declanşat mecanismul "Alertă răpire copil", constituindu-se celula de criză.

După câteva ore adolescenta a fost găsită. Nu fusese victima vreunei infracțiuni, iar polițiștii anchetează circumstanțele în care s-a produs răpirea pentru tragerea la răspundere a autorilor.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite