Copilă cu retard mintal, violată de un pensionar. În urma abuzului sexual s-a născut un copil

0
0

Un bărbat de 67 de ani, dintr-o comună vasluiană, a primit 11 ani de închisoare pentru viol și a fost obligat să îi achite 50.000 de lei ca daune morale unei fete de 15 ani pe care a agresat-o sexual.

Copila a fost abuzată sexual de mai multe ori de vecinul ei FOTO arhivă Adevărul
Copila a fost abuzată sexual de mai multe ori de vecinul ei FOTO arhivă Adevărul

Judecătoria Bârlad l-a condamnat în 21 septembrie pe Constantin Munteanu, un bărbat din comuna vasluiană Perieni, la 11 ani de închisoare pentru viol în formă continuată.

Fost funcționar public, în prezent pensionar, acesta a fost obligat să îi achite daune materiale de 500 de lei și daune morale de 50.000 de lei unei adolescente de 15 ani, pe care a abuzat-o sexual în repetate rânduri. Decizia instanței nu este definitivă.

Totul a pornit în luna martie 2021, când Constantin Munteanu a chemat-o pe fată la el în gospodărie sub pretextul să îl ajute la curățenie. Individul a profitat de faptul că adolescenta are un ușor retard mintal și a violat-o. Ulterior, a agresat-o sexual din nou, iar în final copila a rămas însărcinată.

Pe 30 decembrie 2021, fata a născut un băiețel, dar pensionarul a negat că ar fi tatăl copilului, crezând că astfel va scăpa de răspunderea penală. Anchetatorii au prelevat probe bologice de la Constantin Munteanu, iar testul ADN a dovedit că este tatăl copilului născut în urma abuzului sexual.

La scurt timp, a fost reținut și apoi arestat preventiv. În urma procesului, judecătorii au decis să pună sechestru pe bunurile bărbatului pentru a asigura plata despăgubirilor.

„Condamnă pe inculpatul Constantin Munteanu pentru săvârsirea infractiunii de viol în formă continuată, căsătorit, pensionar, necunoscut cu antecedente penale, studii superioare, în prezent aflat în arest preventiv la Penitenciarul Vaslui, la pedeapsa de 11 ani de închisoare – 8 ani închisoare, majorată cu 3 ani închisoare, pentru săvârsirea infractiunii de viol în formă continuată, instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor mobile si imobile ale inculpatului, în vederea reparării despăgubirilor civile acordate în cauză, pânã la concurenta sumei de 50.500 lei , dispozitie care este executorie. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, este decizia instanței de judecată.

Mai multe - Vaslui

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite