Sistemul secret descoperit de inspectorii RAR la o mașină mâncată de rugină și cu pneurile uzate

0
0

Inspectorii RAR Bacău au identificat un sistem secret, prin care evacuarea gazelor şi a sunetului se face înainte de toba finală, la o mașină al cărei proprietar cerea redobândirea certificatului de înmatriculare.

Golf-ul era mâncat de rugină și avea cauciucurile foarte uzate FOTO RAR Bacău
Golf-ul era mâncat de rugină și avea cauciucurile foarte uzate FOTO RAR Bacău

Inspectorii RAR Bacău au avut zilele trecute o surpriză de proporții la verificarea uneu mașini, marca Volkswagen Golf. Proprietarului îi fusese reținut certificatul de înmatriculare, iar ca să îl recapete, autovehiculul trebuia să treacă de inspecția RAR.

Sistemul ilegal montat la motorul mașinii FOTO RAR Bacău
Sistemul ilegal montat la motorul mașinii FOTO RAR Bacău

Acesta nu numai că nu a primit înapoi certificatul de înmatriculare, dar i-a fost anulată și inspecția tehnică periodică. Inspectorii RAR Bacău au descoperit un sistem secret, prin care evacuarea gazelor şi a sunetului se face înainte de toba finală. În plus, mașina era plină de rugină, iar cauciucurile erau extrem de uzate și ar fi trebuit înlocuite de mult.

Mașina era plină de rugină FOTO RAR Bacău
Mașina era plină de rugină FOTO RAR Bacău

„Acel moment când investești toți banii în sistemul “exhaust cut-off” și nu îți mai rămân fonduri pentru repararea pragului străpuns de rugină sau înlocuirea anvelopelor complet uzate. Acest autovehicul s-a prezentat la RAR Bacău pentru redobândirea certificatului de înmatriculare, dar colegii noștri au decis anularea ITP pentru deficiențele constatate”, au detaliat reprezentanții Registrului Auto Român (RAR), într-o postare pe pagina de Facebook.

Mașină de servicii funerare, reparată cu spumă și carton

Și la Vaslui, proprietarul unei mașini de servicii funerare a găsit de cuviință să inoveze, întărind pragurile care stăteau să cadă din cauza ruginii cu spumă şi carton.

„Colegii de la RAR Vaslui au avut o strângere de inimă când au văzut specificul vehiculului care a venit pentru redobândirea certificatului de înmatriculare, dar abia ceea ce au constatat sub caroserie i-a îngrozit. Atragem atenţia că repararea pragurilor cu spumă şi carton nu face parte din metodele acceptate de normele legale în vigoare şi nici nu poate oferi garanţia că maşina este sigură pentru a fi condusă pe drumurile publice”, spun cei de la RAR.

„Nu o să ne convingeţi că şoferul a trecut accidental peste un tub cu spumă, aflat într-o cutie de carton, iar vehiculul a fost respins”, încheie ironic reprezentanţii RAR. 

La fel de ironici au fost şi mulţi dintre românii care au comentat la postarea Registrului Auto Român.

„Ce lume, nici pe ultimul drum nu te simţi în siguranţă.”

„Ei şi voi acum, alţii mor să se plimbe cu aşa maşină!”

„Oricum … este ultimul drum!”

„Acum putem spune, chiar a mers pe ultimul drum!”

„Aşa e oferta la ei: încă o moarte din partea casei.”

„Înseamnă că eu cu maşina mea lipită cu plastilină nu am nicio şansă.”

Mai multe - Bacău

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite