Președintele PSD Vaslui, despre fostul lider Dumitru Buzatu, acum în arest: „Nu toţi avem aceleaşi năravuri”

0
Publicat:

Preşedintele interimar al PSD Vaslui, deputatul Adrian Solomon, a declarat că organizaţia pe care o conduce nu are de ce să plătească din punct de vedere electoral pentru ceea ce s-a întâmplat cu fostul lider, Dumitru Buzatu, arestat preventiv pentru luare de mită.

Deputatul Adrian Solomon FOTO arhivă Adevărul
Deputatul Adrian Solomon FOTO arhivă Adevărul

Deputatul Adrian Solomon a preluat conducerea organizației județene a PSD Vaslui pe 11 decembrie 2023, în urma unei decizii a Biroului Politic Național al social-democraților, după arestarea lui Dumitru Buzatu. Acesta spune acum că organizația nu are de ce să plătească electoral pentru păcatele fostului lider democrat.

„Faptele de orice natură sunt individuale. (...) Domnul Buzatu nu mai este membru al PSD, nu mai candidează, şi-a rezolvat electoratul problema din punctul acesta de vedere al decontului. Să încerci să pui anatema asupra întregii organizaţii pentru faptele unui om este exagerat, pentru că nu toţi avem aceleaşi năravuri şi dacă nu avem aceleaşi năravuri, nu avem nici aceleaşi culpe şi nici aceleaşi vini de dus cu noi. Prin urmare, cei care stau în faţa dumneavoastră aici nu au a-şi reproşa nimic. Mi-am verificat dulapurile, nu am schelete în ele", a afirmat deputatul Adrian Solomon.

Pe 23 ianuarie 2024, Adrian Solomon declara că nu se va dezice niciodată de omul Dumitru Buzatu, pe care îl cunoaște de 22 de ani.

„Am vorbit la telefon, nu direct, e greu. M-aș duce, dar deocamdată nu-i deschisă poarta. Sper să fie cât mai repede într-o altă formă de măsură de aceasta judiciară, astfel încât să putem dialoga cu domnia sa. Dincolo de toate păcatele omului, eu îl știu pe domnul Buzatu din alte perspective, de 22 de ani de-acuma. Am lucrat cu domnia sa foarte mult și foarte bine și nu mă voi dezice niciodată de omul Dumitru Buzatu, omul politic Dumitru Buzatu, cel care a avut multe lucruri bune de transmis celor din jurul său”, spunea Adrian Solomon.

Fostul lider al PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, a fost arestat preventiv pe 23 septembrie 2023, pentru luare de mită.

Buzatu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. El se află în prezent închis la Penitenciarul Vaslui. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite