Peste 90% dintre absolvenţii de liceu din Vaslui au îngroşat rândurile şomerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cei peste 1.400 de absolvenţi de liceu din judeţul Vaslui, doar 5% şi-au găsit un loc de muncă, restul fiind luaţi în evidenţă ca şi şomeri de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vaslui.

Potrivit unei situaţii întocmite de AJOFM Vaslui, din cei 1.410 absolvenţi doar 69 şi-au găsit un loc de muncă la finalul studiilor liceale, ceea ce reprezintă un procent de 5%. 

„Situaţia este generată de lipsa locurilor de muncă şi de lipsa pregătirii profesionale a tinerilor în raport cu nevoile agenţilor economici. Acest procent foarte mic de absorbţie a absolvenţilor reflectă, de fapt, situaţia reală din Moldova şi, în special, din judeţul Vaslui, a ceea ce înseamnă piaţa muncii. Tinerii care termină un liceu nu au o pregătire profesională atestată, iar în cazul absolvenţilor liceelor tehnologice fie meseria lor nu este căutată, fie angajatorii solicită personal cu experienţă”, a declarat, directorul AJOFM Vaslui, Adrian Cârlan.

Practic, numărul absolvenţilor de liceu care nu şi-au găsit de muncă nu fac altceva decât să împingă şi mai tare judeţul Vaslui pe primul loc în ţară în ceea ce priveşte rata şomajului, care este, potrivit ultimului raport,. de 10,03%. 

Citeşte şi:

FOTO VIDEO Marşul absolvenţilor de liceu din Vaslui: ultimul careu pentru promoţia 2013

Vasluiul,  din nou judeţul cu cea mai mare rată a şomajului din ţară

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite