69 de liceeni din Vaslui nu mai merg la şcoală pentru că nu au bani de navetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 69 de elevi de la Liceul „Ion Mincu“ din municipiul Vaslui nu au mai mers la şcoală, pentru că nu au bani de navetă, iar abonamentele pentru transport nu le-au mai fost decontate de la sfârşitul anului trecut.

Dacă la începutul anului aveam 538 de elevi navetişti, în momentul de faţă mai frecventează cursurile 469 dintre aceştia. Mulţi plăteau şi 200 de lei pe abonament în fiecare lună şi, în condiţiile în care nu şi-au primit banii din decembrie anul trecut, au abandonat şcoala. Am solicitat decontarea navetei la Inspectoratul Şcolar, însă ni s-a transmis că banii vin de la minister şi nici ei nu ştiu când se vor da“, declară directorul Liceului "Ion Mincu" Vaslui, Dan Măgureanu.

Cei care au abandonat şcoala din cauza nedecontării navetei reprezintă peste cinci la sută din totalul elevilor care învaţă la Liceul „Ion Mincu“ din Vaslui, informează Mediafax.

Pentru decontarea abonamentelor de transport pentru cei 469 de elevi navetişti, liceul trebuie să primească 300.000 de lei de la Ministerul Educaţiei, reprezentând restanţe pe cinci luni.

Consiliul Elevilor Constanţa a anunţat că mai mulţi elevi navetişti au intrat în grevă japoneză, în condiţiile în care abonamentele de transport nu le-au mai fost decontate de opt luni.

Acesta este al treilea judeţ în care elevii navetişti declanşează proteste.

În judeţul Covasna, peste 2.000 de elevi au intrat în grevă japoneză la 21 mai, pentru că Ministerul Educaţiei nu le-a decontat banii pentru abonamentele pentru navetă. Luni, elevii din liceul Mureş au anunţat că vor recurge şi ei la această formă de protest.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite