Peste 300 de sancţiuni acordate de poliţiştii vasluieni în prima zi a minivacanţei de Rusalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai multe abateri au fost constatate de poliţiştii de la rutieră FOTO:adevarul
Cele mai multe abateri au fost constatate de poliţiştii de la rutieră FOTO:adevarul

În urma activităţilor specifice desfăşurate în ziua de sâmbătă,  22 iunie, poliţiştii vasluieni au aplicat un număr de 307 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 36.185 de lei, cele mai multe pentru abateri la regimul circulaţiei rutiere şi pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Pe raza municipiului Bârlad, poliţiştii de investigare a fraudelor au depistat un bărbat, în vârstă de 60 de ani, din aceeaşi localitate, în timp ce transporta cu un autovehicul cantitatea de 1.881 kilograme de  grâu, fără a deţine documente legale de provenienţă. Faţă de conducătorul auto, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale în conformitate cu prevederile Legii 12 din 1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, iar cantitatea de grâu a fost ridicată în vederea confiscării.

Poliţiştii au mai constatat şi două infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Este vorba de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 grame per litru alcool pur în sânge.  Astfel, un tânăr în vârstă de 20 ani, din municipiul Bârlad a fost depistat conducând un autovehicul deşi avea o alcoolemie de 0,45 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Şi un bărbat de 34 ani, din municipiul Vaslui, a fost identificat în timp ce conducea un autovehicul, deşi avea o alcoolemie de 0,80 miligrame per litrul alcool pur în aerul expirat.

Citeşte şi:

Forţe impresionante de ordine pe străzile Vasluiului de Rusalii

Posturile comunale de Poliţie din Vaslui,  adevărate pericole pentru oamenii legii

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite