Pățania vasluianului căruia îi fusese ridicată mașina ce urma să fie casată prin programul Rabla Local. Cât l-a costat să o recupereze

0
Publicat:

Vasluianul care s-a trezit fără mașina pe care trebuia să o caseze pe programul Rabla Local și-a recuperat autovehiculul, dar pentru o sumă mult mai mică decât cea pe care susținea inițial că trebuie să o plătească.

Mașina a fost ridicată de pe domeniul public după notificarea proprietarului FOTO arhivă Adevărul
Mașina a fost ridicată de pe domeniul public după notificarea proprietarului FOTO arhivă Adevărul

Un bărbat din Vaslui susținea acum o săptămână că a rămas fără cei 3.000 de lei oferiți prin programul Rabla Local, deoarece Poliția Locală i-a ridicat mașina în cadrul unei acțiuni de curățare a parcărilor din oraș de rablele abandonate și ar trebui să plătească 2.900 de lei ca să o recupereze. 

Sorinel Catană, directorul executiv al Poliției locale Vaslui, a declarat pentru „Adevărul” că mașina fusese ridicată de pe domeniul public pe 15 noiembrie, iar proprietarul acesteia a recuperat-o pe 27 noiembrie, achitând doar 150 de lei, ce reprezintă contravaloarea serviciului de ridicare și transport la locul de depozitare, nu 2.900 de lei, cum bărbatul susținuse inițial.

„Autoturismul a fost luat în evidența Poliției Locale pe 18.10.2022, având ITP-ul expirat încă din data de 19.03.2022 și existând toate indiciile că acesta este abandonat pe domeniul public. Până la momentul ridicării, proprietarul autoturismului a fost somat de două ori, având posibilitatea să îl mute pe o proprietate privată până la predarea la o unitate de casare, în vederea accesării programului Rabla”, explică directorul Poliției Locale Vaslui.

Recunoaște că a fost notificat de două ori

Vasluianul și-a înscris mașina în programul Rabla Local, în ideea să încaseze cei 3.000 de lei oferiți de stat pentru autovehicul.

Bărbatul avea toate actele aprobate și trebuia doar să meargă să încaseze banii oferiți de stat în schimbul mașinii.

Acesta susținea că a rămas mască când a aflat că mașina i-a fost ridicată de Poliția Locală și credea că ar trebui să plătească o sumă aproape similară cu cea pe care urma s-o încaseze de la stat, ceea ce în final s-a dovedit a nu fi real.

„Mi s-a spus că taxa ca să-mi recuperez mașina de la Termica, acolo unde a fost depozitată, este de 2.900 de lei. Ce afacere mai fac eu în acest caz?", spunea inițial vasluianul.

Autoturismul a fost ridicat de Poliţia Locală în cadrul unei acţiuni de curăţare a parcărilor din Vaslui de rablele abandonate.

Vasluianul a recunoscut că a primit două înștiințări de la Poliția Locală să își ridice mașina din parcare, dar susține că le-a spus agenților că în câteva zile autovehiculul urma să fie preluat de reprezentanții Ministerului Mediului, iar problema s-ar fi rezolvat.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite