Noaptea minții la Vaslui. Din zece localnici care reclamă că li s-au furat mașinile, șapte au uitat unde au parcat, de fapt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea vasluienilor care sună panicați să anunțe că le-a fost furat autoturismul sunt, de fapt, persoane dezorientate sau care stau prost cu memoria și nu își mai amintesc unde și-au parcat mașina.  

Mulți vasluieni care reclamă furturi auto au uitat unde și-au parcat mașina FOTO Shutterstock
Mulți vasluieni care reclamă furturi auto au uitat unde și-au parcat mașina FOTO Shutterstock

În raportul activității pe 2023, șeful IPJ Vaslui a sesizat o situație oarecum comică. Polițiștii sunt puși de cele mai multe ori să investigheze furturi inexistente, pentru că majoritatea reclamațiilor sunt făcute de vasluieni care au uitat pur și simplu unde și-a parcat mașinile.

„În ceea ce privește furturile auto, vă pot spune că aproximativ 70%, chiar și mai bine, acestea sunt sesizate ca furturi auto, dar sunt generate de greșelile persoanelor vătămate, care uită unde își parchează autoturismele și sesizează că le-a dispărut mașina și, în acest fel, demarăm cercetările și descoperim că realitatea este cu totul alta”, a declarat comisarul șef Dan Pelin, șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, potrivit Vremea Nouă.

Un astfel de caz a fost înregistrat chiar zilele trecute. Un vasluian a sunat la 112 să reclame faptul că a venit la spital și, la plecare, nu și-a mai găsit mașina. Ulterior, acesta a realizat că, de fapt, își parcase mașina la o distanță mai mare de unitate medicală, dar nu își mai amintea cu exactitate unde anume.

Anul trecut, în județul Vaslui, au fost înregistrate 37 de sesizări la Poliție legate de furtul unor mașini, din care 25 au venit din partea unor vasluieni care uitaseră unde își parcaseră autovehiculele.

Pățania unui brașovean

De astfel de cazuri se lovesc frecvent și polițiștii din celelalte județe ale țării. De pildă, în 2018, un bărbat din Brașov s-a ales cu 500 de lei amendă după ce a uitat unde a parcat maşina. A sunat la Poliţie şi a reclamat furtul autoturismul. Poliţiştii au găsit rapid maşina într-o altă parcare.

Bărbatul a sunat la Poliţie şi a anunţat că i s-a furat maşina peste noapte. Era însă confuz şi nu a putut oferi foarte multe informaţii. Poliţiştii au demarat căutările şi au găsit autoturismul neatins într-o parcare aflată la câteva sute de metri de locuinţa bărbatului.

„Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au fost sesizaţi de un bărbat de 39 ani, din municipiul Braşov, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras autoturismul parcat într-o parcare special amenajată de pe strada Pictor Pop, din municipiul Braşov. 

Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au depistat reclamantul, care era confuz şi nu a putut furniza detalii concrete despre aspectele sesizate. În urma activităţilor de căutare a autoturismului, acesta a fost găsit parcat, în zona străzii. Cocorului, din municipiul Braşov, fără urme de forţare a încuietorilor sau avariere. Poliţiştii au stabilit că reclamantul a fost cel care  a condus şi parcat autoturismul în zona respectivă. Acesta a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 500 lei, pentru alertarea falsă a organelor de poliţie“, au precizat reprezentanții IPJ Brașov.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite