Elev de 15 ani, din Vaslui, condamnat pentru că a abuzat sexual o colegă de clasă în toaleta școlii. Fata a fost șantajată

0
Publicat:

Lipsit de empatie și o minimă educație sexuală, băiatul, care la data comiterii faptelor avea 13 ani, a profitat de naivitatea unei colege de clasă și a convins-o să îi trimită poze cu ea dezbrăcată și apoi să întrețină relații sexuale chiar în toaleta școlii unde învățau.

Eleva a fost agresată sexual de două ori în toaleta școlii unde învăța FOTO arhivă Adevărul
Eleva a fost agresată sexual de două ori în toaleta școlii unde învăța FOTO arhivă Adevărul

Judecătoria Huși l-a  condamnat în 14 martie pe un băiat acum în vârstă de 15 ani la măsura educativă a internării într-un centru educativ pentru o perioadă de 8 luni pentru viol în formă continuată și șantaj.

Instanța l-a obligat pe adolescent să îi achite victimei sale și 10.000 de lei drept daune morale pentru traumele pe care le-a suferit în urma celor întâmplate. Decizia instanței nu este definitivă.

Totul a început în 2022, când un elev care avea atunci 13 ani al unei școli din județul Vaslui i-a propus unei colege de clasă, în vârstă atunci de 12 ani, să aibă o relație. Ulterior, băiatul i-a cerut colegei sale să îi trimită poze nud, iar după mai multe insistențe, fata s-a conformat și i-a trimis cinci poze în care apărea dezbrăcată.

După câteva zile, elevul a plusat din nou și i-a cerut fetei să întrețină relații sexuale. Cei doi au mers în toaleta școlii unde învățau, iar băiatul a atins-o pe colega lui în zonele intime. După trei zile, băiatul i-a cerut colegei lui să repete experiența, lucru care s-a și întâmplat.

Pe 8.03.2023, elevul a contactat-o pe colega lui pe WhatsApp și i-a cerut să îi trimită fotografii cu zona intimă, dar fata l-a refuzat. Băiatul a amenințat-o atunci că, dacă nu se va conforma, va trimite pozele nud primite de la ea colegilor de clasă și ulterior le va posta pe Tik-Tok.

„Manifestă un control diminuat al impulsurilor sexuale”

Fata s-a speriat și a apelat la mama sa, căreia i-a povestit cele întâmplate și au mers împreună la Poliție. Băiatul a recunoscut ulterior ce făcuse în fața anchetatorilor și a cerut să fie judecat în baza procedurii simplificate pentru a beneficia de o reducere a pedepsei.

„Părinţii au recunoscut că inculpatul este o fire influenţabilă şi manifestă anumite tulburări de comportament dovedite de eşecul şcolar repetat, inculpatul repetând clasa a VI-a de două ori, eşecul fiind cauzat şi de atitudinea sfidătoare a inculpatului faţă de cadrele didactice şi neadaptarea conduitei la mediul şcolar. Părinţii au făcut eforturi să îl integreze în mediul şcolar, mergând chiar cu el la şcoală, inculpatul este mult influenţat de anturaj în mod negativ”, este constatarea reprezentanților Serviciului de Probațiune Vaslui care l-au evaluat pe elev.

În timpul procesului, părinții băiatului au achitat cei 10.000 de lei pe care familia colegei pe care a agresat-o sexual și a șantajat-o îi ceruse ca daune morale.

Cu toate acestea, judecătorul care a instrumentat cazul a ajuns la concluzia că băiatul de 15 ani trebuie internat într-un centru educativ pentru că nu a înțeles gravitatea faptelor sale și există pericolul ca pe viitor să încalce din nou legea.

„Inculpatul manifestă un control diminuat al impulsurilor sexuale, pe fondul lipsei educaţiei sexuale adecvate, lipsă de empatie faţă de persoana vătămată, slaba reprezentare a consecinţelor faptelor sale şi minimizarea acestora. Inculpatul a manifestat dorinţa de a-şi schimba comportamentul doar din teama unei potenţiale sancţiuni privative de libertate, prezentând un risc mediu de a săvârşi noi infracţiuni”, reiese din raportul întocmit de consilierii de probațiune din Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite