„Interes oficial“ pentru pensionarii din Vaslui, doar de ziua lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul Radu Renga a făcut cinste cu pişcoturi şi şampanie FOTO Adevarul
Prefectul Radu Renga a făcut cinste cu pişcoturi şi şampanie FOTO Adevarul

Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice a constituit un prilej pentru autorităţile vasluiene de a-şi manifesta interesul şi preocuparea pentru bunicii noştri.

Ziua de 1 octmobrie a adus un pic de zâmbet pe feţele pensionarilor din Vaslui, fericiţi că, măcar o dată pe an, autoritîţile şi-au întors faţa şi către ei. 

Încă de la primele ore ale zilei, bunicii şi bunicile au avut parte de tot felul de activităţi, care mai de care mai interesante, însă de fiecare dată aceştia nu au uitat să le reamintească şefilor de la Primărie, ai Consiliului Judeţean sau ai reprezentanţilor Guvernului în teritoriu de condiţiile mizere în care trăiesc cei mai mulţi dintre.

La fel s-a întâmplat, spre exemplu, şi la Prefectura din Vaslui, acolo unde reprezentanţii pensionarilor din judeţ au fost primiţi cu felicitări, pişcoturi, şampanie şi promisiuni. 

„Noi ştim că nu sunt bani şi că pensiile nu vor creşte, aşa cum au promis guvernanţii. Toată lumea ne urează să avem parte de sănătate, însă sănătatea asta nu se poate menţine dacă nu sunt bani pentru medicamente sau pentru o alimentaţie sănătoasă“, i-a transmis prefectului, Ioan Stamate,preşedintele Sindicatului Pensionarilor din Vaslui.

De cealaltă parte, reprezentantul Guvernului a ţinut să promită că va face tot ce îi va sta în puteri să îi ajute şi a cerut o listă cu familiile nevoiaşe care să poată fi ajutate în următoarea perioadă. 

„Vreau să faceţi o listă, dacă aveţi cunoştinţă, cu familii nevoiaşe de pensionari sau cu familii care trăiesc izolat de restul comunităţilor. Poate le putem ajuta, mai ales că vine acuşi iarna“, a promis prefectul Radu Renga. 

Sărbătoarea dedicată pensionarilor s-a încheiat la Casa de Cultură, acolo unde, la iniţiativa Primăriei, a avut loc un spectacol artistic de muzică populară. 

Citeşte şi:

Sute de pensionari din Vaslui declaraţi restanţieri, după ce au fost prinşi că erau încadraţi în câmpul muncii

Datorie record a unui pensionar din Bârlad: 8 milioane de lei debit la Finanţe

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite