Datorie record a unui pensionar din Bârlad: 8 milioane de lei debit la Finanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suma totală de recuperat de la pensionari este de 15,5 milioane de lei FOTO:adevarul
Suma totală de recuperat de la pensionari este de 15,5 milioane de lei FOTO:adevarul

Un pensionar de invaliditate din Bârlad se poate „lăuda“ cu cea mai mare datorie înregistrată vreodată în judeţul Vaslui de un vârstnic către o instituţie. Pensionarul s-a trezit că va fi executat silit din cauza debitului de 8 milioane de lei pe care îl are către Finanţele Publice.

Numărul bătrânilor din judeţul Vaslui care nu îşi mai pot plăti ratele la bănci sau la Casele de Ajutor Reciproc (CAR) a crescut simţitor anul acesta. Potrivit Casei Judeţene de Pensii (CJP) Vaslui, ultima statistică întocmită arată că există în execuţie 2.864 de popriri puse în aplicare prin ordin judecătoresc.

Cel mai mare debit îl are un pensionar din municipiul Bârlad, care are de înapoiat Finanţelor Publice suma record de 8 milioane de lei, sumă ce reprezintă jumătate din datoriile pe care le au toţi ceilalţi pensionari din judeţ. Suma totală de recuperat de la persoanele de vârsta a treia este 15.585.755 de lei, iar lunar se opresc din pensii aproape 480.000 de lei. Făcând o comparaţie cu luna iunie din 2012, în acest an datoriile pensionarilor au crescut cu 80%. 

Instituţiile către care pensionarii au cele mai mule debite sunt băncile, acolo unde o treime din datornici au făcut împrumuturi sau au girat cu veniturile lor. Reţineri pe pensii s-au făcut şi la cererea CAR-urilor, a primăriilor sau a asociaţiilor de proprietari. 

Citeşte şi:

Sute de pensionari din Vaslui declaraţi restanţieri, după ce au fost prinşi că erau încadraţi în câmpul muncii

CJP Vaslui a declarat război datornicilor

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite