Dascălii pensionari revin la catedră. Cei tineri vor joburi bine platite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii dascăli renunţă la posturile din învăţământ şi îşi caută joburi mai bine plătite Foto: Arhiva
Tinerii dascăli renunţă la posturile din învăţământ şi îşi caută joburi mai bine plătite Foto: Arhiva

Profesorii tineri au fugit de la catedră, sătui să lucreze pe lefuri ridicole. Dascălii refuză să preda in mediul rural din două motive: naveta nu se decontează, iar salariul nu depăşeşte 800 de lei.

La nivelul judeţului Dolj sunt scoase la concurs peste 30 de posturi de învăţători şi educatori. „Eu din Segarcea şi până la Lipovu dau 120 lei pe lună pe navetă, iar nimeni nu îmi decontează aceste cheltuieli. Salariul meu este de 800 de lei. Este normal să refuzi un post în mediul rural. Mulţi dascăli au plecat să muncească în străinătate. Multe posturi din învăţământ sunt ocupate acum de profesori pensionari”, a spus Ioana Dică.

În comuna doljeană Lipovu de Sus, au fost scoase la scoase la concurs două posturi de educatore, însă nu s-a prezentat niciun doritor, iar cel care  a câştigat concursul pentru un post de titular a renunţat la locul de muncă. „Eu sunt profesor suplinitor. Am venit în locul unui dascăl titular, care a renunţat la post. Locul meu de muncă nu este asigurat prea mult timp”, a declarat Ana Zdrancotă, profesor suplinitor în comuna Lipovu de Sus.

Unii profesori au declarat că s-au săturat să muncească pe salarii de nimic. „Am renunţat la postul meu, iar acum îmi caut un loc de muncă în alt domeniu. Mi-am depus mai multe CV-uri, iar deja am fost chemată la un interviu. M-am gândit să ţin contabilitatea la patru, cinci firme. Cu siguranţă voi câştiga mai mult de 800 de lei. Pe postul meu am auzit că a venit un profesor pensionar”, a spus Ileana Mitrică.  

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite