Metoda „accidentul” face victime în serie printre bătrânii naivi din Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de bătrâni din ţară au fost înşelaţi prin metoda "accidentul"
Zeci de bătrâni din ţară au fost înşelaţi prin metoda "accidentul"

O pensionară în vârstă de 76 de ani din Focşani a fost înşelată de suma de 25.000 de lei după ce a fost contactată telefonic de către un fals avocat care i-a spus ca fiul acesteia are nevoie de bani întrucât a fost implicat într-un accident de circulaţie.

Miercuri seara, poliţiştii focşăneni au fost alertaţi de o bătrână de 76 de ani din municipiu care a reclamat că a fost înşelată de personae necunoscute cu o sumă important de bani.

Practic, bătrâna spune că a fost contactată telefonic de o persoană necunoscută care i-a adus la cunoştinţă că fiul ei a fost implicat într-un accident rutier, solicitându-i acesteia să intervină cu o suma de bani pentru solutionarea amiabilă a incidentului şi totodată să îi cumpere cartele telefonice prepaid.

După ce a ridicat banii de la bancă, din informatiile noastre in jur de 25.000 de lei,  bătrana  a fost vizitată  de o persoană care s-a prezentat ca fiind şoferul avocatului din oficiu şi i-a înmânat acestuia într-un plic  suma de bani solicitată.

Este al doilea caz de acest gen petrecut în Focşani în ultimele două săptămâni, după ce la începutul lunii septembrie, o altă femeie în vârstă de 64 ani din Focşani a fost înşelată în acelaşi mod de către o persoană necunoscută cu suma de 17.000 lei. Deocamdată, indivizii nu a fost găsiti.

Pentru a nu fi victime ale înşelaciunilor prin metoda “accidentul”, poliţiştii vrânceni recomandă populaţiei să nu dea curs unor astfel de apeluri sau mesaje fără o verificare atentă a celor semnalate.

"Manifestaţi prudenţă  şi verificaţi dacă ceea ce vi se comunică prin telefon este adevărat prin informare la serviciile de informaţii clienţi de la operator sau la instituţia la care se face referire.Nu achitaţi niciodată sume în avans, iar în situaţia în care sunteţi contactat de o persoană care pretinde că vă este rudă şi solicită sume de bani pentru rezolvarea unor probleme grave, apelaţi imediat ruda respectivă (pe numărul pe care îl cunoaşteţi) pentru a verifica aspectele aduse la cunoştinţă telefonic", este recomandarea fîăcută de poliţiştii vrânceni.

Mai puteţi citi:

Femeie din Focşani, înşelată de 17.000 de lei, prin metoda "accidentul", de un individ care s-a dat comisar de poliţie

Metoda „accidentul“, o modă printre infractorii din judeţul Vaslui


 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite