Infractor periculos, căutat în Rusia pentru jaf armat și evadare, prins la intrarea în România

0
Publicat:

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au reţinut un bărbat din Republica Moldova care era căutat de autorităţile din Rusia pentru jaf armat, tâlhărie şi evadare.

Cetățeanul moldovean a fost reținut de polițiștii de frontieră FOTO Poliția de Frontieră
Cetățeanul moldovean a fost reținut de polițiștii de frontieră FOTO Poliția de Frontieră

Pe 24 august, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa-I.T.P.F. Iaşi s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, un pasager într-un autocar, un bărbat din Republica Moldova, în vârstă de 49 de ani.

La controlul de frontieră, colegii noştri au constatat că pe numele bărbatului este o alertă de arestare Interpol emisă de Rusia la data de 20.01.2022, acesta fiind cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de tâlhărie, jaf armat şi evadare, pe teritoriul acestui stat”, a precizat comisarul de poliție Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui.

Bărbatul a fost predat unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Trafic cu chihlimbar

Nu sunt puține cazurile în care cetățeni moldoveni certați cu legea au încercat să pătrundă în țară. În 2019, poliţiştii de la Poliţia de Frontieră Galaţi au descoperit ascunsă, în interiorul unui autoturism condus de un cetăţean din Republica Moldova, cantitatea de 4.000 de grame de chihlimbar.

„În data de 12 iulie, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi – I.T.P.F. Iaşi, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice, au oprit în trafic, pe raza localităţii de frontieră Şiviţa – judeţul Galaţi, un autoturism marca Chrysler Voyager, condus de cetăţeanul B.I, din R. Moldova, în vârstă de 39 de ani. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în semiaripile din spate ale autoturismului, 45 de pietre de chihlimbar, cu o greutate totală de 4.000 de grame“, au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Bărbatul a declarat că intenţiona să transporte pietrele de chihlimbar în Turcia pentru a le vinde. Întreaga cantitate de chihlimbar, în valoare de 4.000 de lei, a fost confiscată, iar cetățeanul moldovean a fost trimis în judecată pentru contrabandă.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite