Accident cumplit de circulație într-o comună din județul Vaslui. Șapte răniți, dintre care doi copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul rutier a avut pe DJ 243, în localitatea vasluiană Iana. O mașină în care se aflau șapte persoane s-a ciocnit frontal cu un autocamion în circumstanțe ce urmează să fie lămurite de anchetatori.

Șapte persoane au fost rănite în urma accidentului rutier FOTO arhivă Adevărul
Șapte persoane au fost rănite în urma accidentului rutier FOTO arhivă Adevărul

Un grav accident rutier a avut loc marți, 23 august, pe DJ 243, în comuna Iana. Din primele informații, un autovehicul în care se aflau șapte persoane a intrat pe contrasens și s-a lovit violent de un autocamion care circula regulamentar.

„Detașamentul de pompieri Bârlad intervine cu trei autospeciale și echipaje specializate, la accidentul rutier produs pe DJ 243, în localitatea Iana, comuna Iana. La fața locului sunt deplasate și două ambulanțe aparținând SAJ Vaslui, substația Bârlad. Din primele informații, în accident sunt implicate două vehicule, în care se află cinci persoane”, a precizat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.  

În urma impactului extrem de violent, cei cinci adulți din mașină și doi copii, de 4 ani și respectiv o lună de zile, au suferit diferite traumatisme. Copilul de 4 ani a fost transportat în comă cu elicopterul SMURD la Iași, la spitalul „Sf. Maria”. Ulterior, și copilul de o lună a fost preluat tot cu elicopterul pentru a fi transportat la spital.

Conducătorul autocamionului a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. Șoferul mașinii în care se aflau cei șase pasageri nu a putut fi testat pentru că starea de sănătate nu i-a permis deocamdată acest lucru.

Polițiștii au deschis dosar penal în acest caz pentru vătămare corporală din culpă și fac cercetări pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs accidentul rutier.

Inconștiență la volan

Județul Vaslui ocupă un loc fruntaș în România la capitolul accidente rutiere. De multe ori, adolescenți sau persoane fără permis se urcă la volan ca să își exerseze calitățile de șoferi sau să facă senzație pe șosea alături de prieteni, iar în final produc accidente rutiere grave.

Așa s-a întâmplat pe 6 august, când a avut loc un accident rutier, pe drumul naţional 24A, în proximitatea comunei vasluiene Epureni. 

În accident au fost implicate două autoturisme şi au suferit vătămări corporale două persoane (un bărbat de 32 de ani din localitatea Bârlăleşti, comuna Epureni, şi o femeie de 21 de ani din localitatea Popeni, comuna Zorleni), ambele din maşina care circula regulamentar.

Acestea au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, nefiind internate. 

La volanul autovehiculului care a provocat accidentul rutier se afla un adolescent de 16 ani, iar în maşina pe care o conducea se mai găseau doi prieteni de-ai săi. După ce a provocat accidentul rutier, băiatul şi prietenii lui au luat-o la fugă pe câmp, fiind prinşi după câteva ore de poliţişti.

O zi mai târziu, poliţiştii din Murgeni l-au reţinut pe adolescentul de 16 ani, pe o perioadă de 24 ore, sub acuzaţiile de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia. Procurorul de caz l-a plasat pe adolescent sub control judiciar pentru 60 de zile.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite