FOTO VIDEO Sute de persoane au protestat la intrarea în România, blocând Vama Leuşeni. Manifestanţii au cerut ridicarea interdicţiilor liderului unioniştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Manifestanţii au întins un steag uriaş la intrarea în Vama Leuşeni
Manifestanţii au întins un steag uriaş la intrarea în Vama Leuşeni

Aproximativ 1.000 de persoane au participat duminică seara la o manifestaţie organizată în zona Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa, strigând „Unitate Naţională“ şi solicitând ridicarea interdicţiilor liderului unioniştilor, George Simion, expulzat săptămâna trecută din Republica Moldova şi declarat indezirabil pentru o perioadă de cinci ani.

UPDATE 22.45 Activitatea în Vama Leuşeni a fost reluată după ce în zonă a sosit şeful Poliţiei de Frontieră din Republica Moldova, Dorin Purice. 

”Ne întoarcem la Chişinău! Unul din argumentele care ne-au făcut să mai dăm un răgaz autorităţilor a fost că în Vama Leuşeni era blocat ambasadorul Ungariei la Chişinău şi autocare cu studenţi basarabeni care urmează să ajungă mâine la ore în universităţile din România! Protestatarii au primit asigurări, că au fost iniţiate procedurile legale de anulare a restricţiei aplicate lui George Simion! În urma negocierilor, cei peste 1000 de protestatari au decis să deblocheze Vama Leuşeni, anunţând autorităţile că protestele vor fi reluate, în cazul în care promisiunile nu vor fi respectate!”, a anunţat pe reţelele de socializare Veaceslav Balacci, unul dintre manifestanţi.  

UPDATE 22.00 Surse din rândul manifestanţilor afirmă că în zona Vămii Leuşeni s-a adunat aproximativ 1.000 de persoane.

UPDATE 21.00 Situaţia de la Punctul de trecere a Frontierei Leuşeni este tensionată, vama fiind blocată. Manifestanţii cer ridicarea interdicţiilor liderului Platformei Unioniste Acţiunea 2012, căruia nu i se permite intrarea în Republica Moldova.

”Sunt aproximativ 400 de persoane care militează pentru unitate şi care îşi manifestă solidaritatea faţă de un cetăţean al României.”, a declarat pentru Adevărul, George Simion, liderul Platformei Unioniste, care a fost expulzat din Republica Moldova, primind interdicţia de reintrare în ţară timp de cinci ani. 

UPDATE 20.40 Manifestaţii din România au trecut frontiera spre Republica Moldova şi s-au întâlnit cu basarabenii veniţi cu mai multe autocare şi maşini mici. Surse din rândul organizatorilor spun că cetăţenilor moldoveni nu li s-a permis să părăsească Republica Moldova.  Aceştia intenţioneau să întindă o horă a unirii între cele două puncte ale trecerii frontierei, însă, nu li s-a permis pe motiv că ar bloca traficul.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Peste 250 de manifestanţi purtând steaguri în mâini au plecat spre Vama Leuşeni unde urmează a se întâlni cu grupurile de basarabeni care sunt aşteptaţi să sosească din Chişinău. 

Manifestanţii au întins un steag de peste 80 de metri, scandând ”Unitate”, ”Unire”, ”Jos hotarul de la Prut!”, ”România nu uita, Basarabia e a ta!”, ”România mare, vechile hotare”

La acţiune participă şi liderul Platformei Unioniste Acţiunea 2012, George Simion. Două autocare care se îndreptau dinspre Chişinău, spre Vama Albiţa ar fi fost oprite de poliţiştii moldoveni, spun surse din rândul organizatorilor. Printre manifestanţi se află şi parlamentari din judeţul Vaslui, precum şi reprezentanţi ai asociaţiilor pro Basarabia.

Manifestările de la cel mai mare punct de trecere a frontierei de la estul României vin după ce sâmbătă, peste 25.000 de persoane au participat la un miting de amploare organizat la Chişinău de Platforma Unionista Acţiunea 2012. 

     

Vă mai recomandăm: 

Povestea primului român expulzat din Moldova în ultimii şase ani

23 de parlamentari români solicită autorităţilor de la Chişinău revocarea expulzării lui George Simion

Chiril Gaburici a discutat cu ministrul de Interne şi şeful SIS despre expulzarea lui George Simion. „Cazul poate aduce repercusiuni cu caracter diplomatic”

Reacţii la expulzarea liderului platformei unioniste Acţiunea 2012 din Republica Moldova

 George Simion, primul român expulzat din Republica Moldova după revoluţia din 2009 

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite