Bloc pentru unitate naţională anunţat la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de mii de oameni ieşiţi în stradă la Chişinău au cerut unirea forţelor civice din Republica Moldova pentru a se implica activ în campania electorală şi pentru organizarea unei Mari Adunări Naţionale în luna iulie.

Organizaţiile civice unioniste din Chişinău au decis să activeze într-o structură comună numită Blocul Unităţii Naţionale(BUN). Noua organizaţie le va cere candidaţilor în alegerile locale din Republica Moldova să adere la „Pactul pentru Unire. Pactul pentru Europa”, care visează o apropiere considerabilă faţă de România. Reprezentanţii BUN afirmă că doar cei care vor semna pactul amintit şi îşi vor asuma implementarea măsurilor cuprinse în document vor primi sprijinul electoral al organizaţiilor membre.

”Unirea este unica soluţie pentru o viaţă mai bună, fără sărăcie. Situaţia socio-economică din Republica Moldova, pericolul extern, dar şi deschiderea României arată că trăim un moment unic pentru unire, care nu trebuie ratat. Recucerim această piaţă istorică cerând unirea”, a declarat Elena Podoleanu, reprezentanta Platformei Unioniste Acţiunea 2012. Blocul anunţă că pe data de cinci iulie va organiza o mare Adunare Naţională la Chişinău. Reprezentanţii BUN anunţă că toate organizaţiile obştesti pot adera la Blocul Unităţii Naţionale ca membri fondatori până la data de întâi iunie.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri