23 de parlamentari români solicită autorităţilor de la Chişinău revocarea expulzării lui George Simion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

23 de parlamentarii români îşi exprimă profunda dezaprobare faţă de abuzurile comise de autorităţile Republicii Moldova la adresa cetăţeanului român George Simion şi solicită instituţiilor responsabile de la Chişinău revocarea de urgenţă a măsurilor ilegal luate împotriva acestuia, potrivit unui comunicat de presă trimis redacţiei.

Potrivit unei declaraţii comune emise joi de 23 de deputaţi şi senatori români, practicile care încalcă libertatea de conştiinţă, libertatea de exprimare şi libertatea de asociere nu pot fi tolerate într-un stat care în repetate rânduri şi-a exprimat intenţiile de aderare la Uniunea Europeană şi care pretinde că se află într-un parteneriat special cu România..

George Simion, în calitatea sa de preşedinte al Platformei Unioniste Acţiunea 2012, reprezentând peste 30 de organizaţii nonguvernamentale din România, Republica Moldova, Europa, Statele Unite ale Americii şi Canada, care militează pentru Reunirea celor două state româneşti, a fost declarat  indezirabil pe o perioadă de 5 ani în Republica Moldova şi expulzat  fără nicio explicaţie din partea Serviciului de Informaţii şi Securitate de la Chişinău, cu numai trei zile înainte de desfăşurarea la Chişinău a unei manifestaţii stradale pentru Unire.

Marşul pentru Unire este organizat de Platforma Unionistă Acţiunea 2012 şi Mişcarea Civică Tinerii Moldovei pe 16 mai,, la ora 14:00, în contextul comemorării a 203 ani de la primul rapt al Basarabiei, iar la manifestaţie vor participa zeci de mii de cetăţeni ai Republicii Moldova. Membrii grupului intraparlamentar ,,Prietenii Unirii” îşi exprimă speranţa că participanţii la acest eveniment nu vor fi supuşi aceluiaşi tratament abuziv din partea autorităţilor de la Chişinău. Mitingul va fi special monitorizat în acest sens. Totodată, parlamentarii se declară solidari cu toate manifestaţiile democratice care au loc în Republica Moldova şi  care trebuie respectate, indiferent de poziţiile exprimate în cadrul lor.

Cei 23 de parlamentari români sunt: Burlacu Ştefan, Bumbu Octavian-Liviu, Cernea Remus, Crăciunescu Grigore, Diaconu Bogdan, Dumbrăvanu Paul, Gheorghe Daniel, Gunia Dragoş, Guran Virgil, Irimie Mircea, Mihai Aurelian, Mircovici Niculae, Motoc Octavian, Movilă Petru, Oajdea Daniel, Oltean Ioan, Peia Ninel, Popescu Dan-Cristian, Raeţchi Ovidiu, Stanciu Zisu,Tănase Răzvan Ionuţ, Tomac Eugen şi Vreme Valerian.

                        

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri