FOTO Primarul Bârladului mai pune o piatră de moară spitalului falimentar: Centru SPA pentru bolnavi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Constantinescu, primarul de Bârlad, nu a onorat astăzi întrevederea cu angajaţii spitalului pentru a găsi soluţii de salvare a unităţii. În timp ce cadrele medicale în aşteptau pentru discuţii, edilul-şef a făcut o vizită la  cea mai mare investiţie a oraşului din ultimul timp, la fosta baie comunală reabilitată din banii contribuabililor

Edilul-şef al Bârladului a evitat contactul direct cu angajaţii Spitalului Municipal de Urgenţă “Elena Beldiman”, instituţie unde a fost aşteptat luni dimineaţă, 20 octombrie, la raportul asistenţilor medicali. La fineel săptămânii trecute, prin vocea purtătorului de cuvânt al primăriei, primarul Constantin Constantinescu a acceptat dialogul cu angajaţii unităţii pentru a găsi soluţii de evitare a falimentului.

Nu a venit la întrevedere şi mesajul său a fost transmis prin vocea noului manager interimar al spitalului, Angela Chirilă: “Domnul primar o să vină vineri, la raportul de gardă al mediclor, din câte am înţeles. Spitalul nu-şi va pierde gradul de competenţă, nu vor fi scăzute salariile, nu se va externa serviciul de îngrijire, nu se reziliază contractul cu Tomograful”.

Dezamăgiţi că primul om al oraşului nu a venit la spital pentru a discuta problemele unităţii, medicii prezenţi la raportul asistenţilor au plecat dezamăgiţi.

În timp ce Constantin Constantinescu era aşteptat la spital, edilul avea alte preocupări: vizite la Centrul SPA. În jurul orei 9.30, Angela Chirilă, însoţită de Viorel Petcu, preşedintele CA al spitalului, au intrat în Primărie. După aproximativ 10 minute au ieşit însoţiţi de primarul Constantinescu, Viorel Dumitraşc (constructorul care a reabilitata baia comunală), medicul reumatolog Simona Stoica. Cu toţii s-au îndreptat spre Centrul SPA.

Primarul a ieşit în scurt timp şi a evitat băltoacele din faţa clădirii pentru a nu-şi murdări pantofii. Nu a stat la discuţii cu ziariştii.

În zonă şi-a făcut apariţia şi deputatul Adrian Solomon  (PSD). Acesta a spus că fosta baie comunală denumită mai nou "Centru de revitalizare corporală şi loisir", reabilitată cu bani împrumutaţi cu rambursare în 25 de ani, va fi atribuit spitalului pentru recuperarea bolnavilor. “Spitalul trebuie să facă venituri proprii din servicii”, a explicat deputatul.

Preluarea Centrului SPA de către spital va fi o nouă piatră de moară pe care va trebui să o ducă. Chiar primarul Constantinescu a spus în repetate rânduri că sunt costuri uriaşe pentru administrarea unei piscine interioare, jacuzzi, saune etc şi că speră "să pună botul" un investitor privat.

Azi, la ora 17.00, a fost convocată şedinţă extraordinară a Consiliului Local Bârlad pentru aprobarea unei sume ce reprezintă cota de cofinanţare pentru achiziţia unui computer tomograf pentru spital, proiect derulat de Ministerul Sănătăţii prin Banca Mondială.

În 2008, managerul spitalului de la acea vreme, Dionisie Lefter, a reuşit să atragă un investitor care să aducă computer tomograf  la Bârlad. Aparatul a stat ambalat în cutii timp de 8 luni pentru că municipalitatea a refuzat să autorizeze montarea lui.

Citeşte şi:

FOTO Investiţii de fiţe la polul sărăciei: jacuzzi şi cinema 3D. Bârladul, îndatorat pentru 25 de ani pentru saună şi piscină

FOTO Cum au transformat romii un cartier nou în ghetou

FOTO VIDEO Traiul de ev mediu al bârlădenilor: cartiere întregi din buricul târgului, îngropate în noroi. „Mi-e ruşine să primesc în vizită rudele de la ţară”

FOTO VIDEO Bârladul sub ape. Ploaia torenţială a inudat toate străzile oraşului

FOTO VIDEO Noapte albă pentru bârlădeni. Ploaia torenţială din ultima noapte a inundat mai multe case: „În centru sunt flori, la noi – mocirlă“

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite