FOTO VIDEO Noapte albă pentru bârlădeni. Ploaia torenţială din ultima noapte a inundat mai multe case: „În centru sunt flori, la noi – mocirlă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioana Corodeanu, de 80 de ani, a impins apa cu matura pentru a-şi păzi casa de inundaţii FOTO Sabina Ghiorghe
Ioana Corodeanu, de 80 de ani, a impins apa cu matura pentru a-şi păzi casa de inundaţii FOTO Sabina Ghiorghe

Urgia care s-a abătut asupra Bârladului în noaptea de 14/15 mai i-a ţinut treji pe oameni de frica inundaţiilor. Locatarii mai multor străzi din cartierele Munteni şi Podeni au făcut noapte albă cu găleţile în mână. În urma telefoanelor primite în miez de noapte, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi vidanjele Aquavas au pompat apă toată noaptea.

Ploaia torenţială a făcut prăpăd în cartierele de case din Bârlad, situate în partea de Sud-Est a oraşului. Locatarii cartierelor Munteni şi Podeni au stat cu măturile în mâini toată noaptea pentru a împiedica şuvoaiele de apă să le intre în case. De departe, cele mai afectate au fost gospodăriile de pe stăzile Alexandru Sahia şi Traian.

Oamenii se plâng că locuiesc la o aruncătură de băţ de centrul oraşului, plătesc impozite pentru zona A, dar asfaltul şi canalizarea nu ajunge până la poarta lor.
Culmea, autorităţile locale nu aveau habar că locuinţele mai multor bârlădeni au fost inundate. Prin vocea purtătorului de cuvânt al Primăriei Bârlad, Constantin Niţuc, jurnaliştii au fost înştiinţaţi că nu au fost probleme speciale după dezlănţuirea naturii din noaptea trecută.

O femeie care are locuinţă pe Fundătura Sahia I a sunat la 112 şi a cerut ajutorul autorităţilor. Apa i-a pătruns în casă şi a intervenit o autospecială care a pompat apa. “Vecina are probleme de fiecare dată când plouă, casa ei e un pic mai jos decât a noastră. Plutea patul în apă. Toţi vecinii avem WC-ul la poartă şi s-au umplut gropile cu apă. Dimineaţa când am ieşit din casă mi s-a făcut rău de la miros. Sunt bolnavă de inimă şi m-am mutat de la bloc la casă pentru a-mi proteja sănătatea. Şi aici mă îmbolnăvesc din cauza mirosului”, ne-a spus o locatară de pe Fundătura Sahia.

La solicitarea oamenilor, SC Aquavas SA a trimis mai multe vidanje pentru a pompa apa. Cheltuiala e suportată de solicitanţi, nicidecum de autorităţile locale.

O octogenară, Ioana Corodeanu, a petrecut toată noaptea cu mătura în mână: “După miezul nopţii până diminaţa, când s-au oprit ploile, am împins apa cu mătura. Locuiesc singură, n-are cine să mă ajute. S-a ales praful de bucăţica mea de grădină, dar măcar nu mi-a inundta casa”.

Citeşte şi:

FOTO VIDEO Traiul de ev mediu al bârlădenilor: cartiere întregi din buricul târgului, îngropate în noroi. „Mi-e ruşine să primesc în vizită rudele de la ţară”

25 de străzi din Bârlad vor intra în era civilizaţiei

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite