Femeie sluţită pe viaţă de fostul iubit. Ea îl părăsise când a aflat că el făcuse puşcărie pentru că şi-a ucis tatăl

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Strat FOTO Vremea Nouă
Gheorghe Strat FOTO Vremea Nouă

Un bărbat de 48 de ani a fost condamnat la închisoare cu executare pentru că şi-a atacat cu brutalitate fosta concubină într-un microbuz plin cu oameni, furios că aceasta se despărţise de el după ce a descoperit că el îşi omorâse tatăl.

Judecătoria Vaslui l-a condamnat pe Gheorghe Strat (48 de ani), un bărbat din localitate, la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru lovire şi alte violenţe şi ameninţare. Instanţa a adăugat la sancţiunea penală şi un rest de 1.439 de zile rămas neexecutat din pedeapsa de 18 ani care îi fusese aplicată pentru că şi-a ucis tatăl. Decizia a fost pronunţată pe 16 martie şi nu este definitivă.

Individul a şocat comunitatea în care trăieşte după ce a tăiat-o pe faţă pe fosta lui concubină cu un cuţit. Incidentul violent a avut loc pe 6 noiembrie 2021, într-un microbuz care transporta navetişti din comuna Banca spre localităţile Roşieşti şi Vutcani, judeţul Vaslui. 

Gheorghe Strat, muncitor la un abator de pui din comuna Banca, s-a năpustit cu cuţitul asupra femeii chiar sub ochii îngroziţi ai colegilor de muncă, orbit de furie după ce fosta sa concubină îl părăsise.

Bărbatul de 48 de ani, din comuna Roşieşti, aflase că motivul real pentru care femeia îl părăsise era faptul că în trecut acesta fusese condamnat la 18 ani de închisoare pentru că şi-a omorât tatăl. Când femeia a aflat, a întrerupt orice legătură cu Gheorghe Strat, l-a blocat pe telefon, pe reţelele de socializare şi nu a mai dorit să discute cu el.

Bărbatului nu i-a căzut deloc bine despărţirea şi, fiind coleg de muncă cu femeia, a început să o terorizeze, ameninţând-o chiar de faţă cu cei din abator: „O să te omor, o să-ţi şterg zâmbetul, îţi iau gâtul”. Pentru că nu mai putea să îi trimită mesaje de ameninţare telefonic sau pe facebook, a început să le trimită pe telefoanele copiilor femeii. Chiar dacă fusese condamnat pentru că şi-a ucis tatăl, nimeni nu a crezut că bărbatul va fi capabil de o violenţă extremă în faţa unui număr mare de oameni.

Atac şocant

Pe 6 noiembrie, la 4,30 dimineaţa, când microbuzul societăţii îi ducea pe muncitori de la abator către case, Gheorghe Stan s-a ridicat brusc de pe scaunul pe care stătea, a scos un cuţit şi a tăiat-o pe fosta concubină de la sprâncene până în partea superioară a capului.  

La vederea sângelui, o colegă de muncă a victimei a leşinat. Şoferul a oprit microbuzul, iar oamenii l-au dat jos pe Gheorghe Strat, iar apoi s-au întors cu maşina la abator, unde au chemat ambulanţa. Femeia agresată de fostul concubin a ajuns la Centrul de Primiri Urgenţe al spitalului din Bârlad, unde i-au fost aplicate 11 copci la cap şi i-au fost îngrijite rănile de la o mână.

Două zile mai târziu, femeia a depus plângere la Poliţia din comuna Vutcani, unde locuia împreună cu cei doi copii, o fată majoră şi un băiat minor. A fost ulterior internată împreună cu fiul ei într-un centru pentru femeile care sunt victime ale violenţei domestice.

Ameninţată cu moartea

Poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Banca l-au reţinut la scurt timp pe Gheorghe Strat, acesta fiind trimis ulterior în judecată pentru lovire sau alte violenţe şi ameninţare.

„În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în data de 6 noiembrie, ora 04,30, pe fondul unei stări conflictuale anterioare, aflat într-o autoutilitară, bărbatul cercetat ar fi agresat persoana vătămată, o femeie în vârstă de 38 de ani, din Berezeni, provocându-i, cu un cuţit, o plagă tăiată la nivelul capului. Totodată, acesta ar fi proferat, faţă de persoana vătămată, ameninţări cu moartea şi alte vătămări. Ca urmare a agresiunilor, persoana vătămată a suferit vătămări corporale ce vor necesita 5 – 6 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. În data de 9 noiembrie a.c., ca urmare a administrării probatoriului, poliţiştii au luat faţă de bărbatul de 48 de ani măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, acesta urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunerea luării unei măsuri preventive. Cercetările sunt continuate de către poliţişti, în vederea stabilirii şi probării întregii activităţi infracţionale a bărbatului”, preciza la acel moment inspectorul de poliţie Bogdan Gheorghiţă, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Gheorghe Strat fusese eliberat din penitenciar pentru bună purtare cu puţin timp înainte de comiterea agresiunii asupra fostei sale concubine, după ce executase 14 ani închisoare din pedeapsa de 18 ani la care fusese condamnat pentru că şi-a omorât tatăl. 

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Crimă după o discuţie despre sex. Şi-a ucis verişoara când i-a spus că îl va reclama pentru viol

Român achitat de acuzaţia de crimă, deşi a luat viaţa unui om. Ce este excesul neimputabil şi cui i se aplică

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite