Femeia care şi-a tranşat bebeluşul cu o cruzime ieşită din comun, subiect de studiu pentru psihiatri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roxana Smocot, subiect de studiu pentru psihiatri FOTO Facebook
Roxana Smocot, subiect de studiu pentru psihiatri FOTO Facebook

Roxana-Elena Smocot (27 ani), tânăra din Bârlad, judeţul Vaslui, care a cutremurat opinia publică cu odioasa crimă săvârşită pe 12 iunie, a ajuns subiect de studiu pentru o echipă de specialişti care încearcă să stabilească dacă şi-a măcelărit copilul într-un acces de nebunie sau conştient.

Cu două căderi psihice în atecedent, tânăra care a văzut pe chipul bebeluşului de numai opt zile asemănarea cu amantul şi a decis să-l tranşeze “ca pe un pui”, este supusă unei expertize psihiatrice efectuate de o echipă de specialişti. Indiferent care va fi concluzia, se va dispune o contraexpertiză la Institutul medico-legal “Mina Minovici” Bucureşti.

Magistraţii vasluieni cred că Roxana Smocot (27 ani) a acţionat conştient şi că  a săvârşit fapta cu discernământ. “Inculpata a avut discernământ la momentul săvârşirii faptei – s-a gândit la suprimarea vieţii copilului cu o seară înainte de data de 12 iunie 2015, a realizat că acţiunile sale sunt <scârboase>”,  s-a arătat în motivarea judecătorilor de la Tribunalul Vaslui la data când au dispus arestarea preventivă a mamei criminale.

Pe 6 iulie a fost prelungit mandatul de arestare preventivă pentru alte 30 de zile, posibiliotatea ca tânăra să ajungă într-un spital de psihiatrie, aşa cum a cerut inculpata, fiind minime.

Tânăra de 27 de ani a şocat opinia publică după ce pe 12 iunie şi-a omorât băieţelul născut pe 4 iunie prin acte de cruzime ce cu greu pot fi descrise. În faţa anchetatorilor, mama criminală, care mai are un băieţel în vârstă de 4 ani, a susţinut că a ucis bebeluşul pentru că era sigură că a fost conceput cu amantul şi nu cu soţul. În perioada sarcinii a sperat că ar fi fost odrasla soţului, dar după ce l-a născut a văzut pe chipului bebeluşului asemănarea cu amantul, s-a gândit să scape de el.

Femeia le-a spus anchetatorilor în cele mai mici detalii cum a acţionat. Cu o seară înainte de crimă, s-a gândit să îl omoare.  Dimineaţa, după ce a plecat soţul la serviciu şi a rămas singură cu cei doi copii ai săi şi cu nepoţelul de şapte ani, l-a scos pe micuţ în curte şi la lumina soarelui i s-a părut că seamănă cu amantul. L-a dus în dormitor, l-a apucat de picioare şi l-a trântit de parchet şi de marginile pătuţului până nu a mai plâns. După ce a realizat că bebeluşul a murit, a ieşit în curte şi l-a călcat în picioare, scenă la care au asistat şi cei doi copii. Atunci i s-a părut că “e mic ca un pui” şi s-a gândit să îl tranşeze. A luat o ţiglă şi a început să-l tranşeze. Copiii au întrebat-o dacă îl omoară pe micuţ şi ea i-a expediat: “Plecaţi în casă că e scârbos”. Ea le-a mai spus anchetatorilor că e mai greu să tranşezi un bebeluş decât un pui. După ce l-a spiuntecat şi i-a scos intestinele, a adunat resturile într-o pungă, apoi le-a aşezat într-un lighean, în baie. Fiind plină de sânge, a făcut un duş având cadavrul micuţului la picioare.

Aceasta este una dintre cele mai odioase crime comise vreodată în judeţul Vaslui.

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au respins pe 19 iunie contestaţia formulată de Roxana-Elena Smocot (27 de ani) privind arestarea preventivă. Prin intermediul avocatului din oficiu, femeia a invocat nebunia şi a cerut să fie mutată la un spital de psihiatrie.

Cei doi copii, fiul cel mare al mami criminale şi nepoţelul, sunt incluşiu într-un program de consiliere psihologică pentru a nu rămâne marcaţi pentru tot restul vieţii.

Mai puteţi citi:

FOTO Detaliile unei crime odioase. O tânără mamă, din Bârlad, şi-a măcelărit bebeluşul abia născut: l-a călcat în picioare şi l-a spintecat cu o ţiglă

Profilul psihologic al mamei criminale din Bârlad. Ce a fost în mintea tinerei de 27 de ani care şi-a măcelărit pruncul

Soţul tinerei din Bârlad care şi-a măcelărit pruncul, în stare de şoc. Refuză să îşi asume creşterea primului născut

FOTO Bebeluşul tranşat de mama adulteră, din Bârlad, condus pe ultimul drum de soţul înşelat

Crimă îngrozitoare la Bârlad. O mamă şi-a eviscerat pruncul născut de opt zile

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite