Soţul tinerei din Bârlad care şi-a măcelărit pruncul, în stare de şoc. Refuză să îşi asume creşterea primului născut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Roxana Smocot alături de soţul ei
Elena Roxana Smocot alături de soţul ei

Cruzimea cu care Elena Roxana Smocot (27 ani) şi-a ucis pruncul de numai opt zile şi-a pus amprenta asupra întregii familii. Soţul acesteia, dărâmat de cele întâmplate, a refuzat să-şi asume creşterea băieţelului de 4 ani, copilul care a asistat la măcelul frăţiorului

Primul copil al soţilor Smocot, din Bârlad, un băieţel de numai patru ani, a fost preluat în regim de urgenţă de Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui. Intervenţia autorităţilor statului a venit o zi după ce Elena- Roxana Smocot (27 ani), mama care şi-a măcelărit pruncul, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, fiind cercetată pentru omor calificat săvârşit cu cruzime.

"Tatăl copilului, care nu şi-a revenit încă din starea de şoc, este depăşit total de situaţie astfel încât nu doreşte să se ocupe de creşterea fiului său de patru ani. În aceste condiţii, copilul trebuia securizat astfel încât s-a impus măsura scoaterii din familie şi darea lui în plasament în regim de urgenţă. În urma evaluării cazului, a fost identificată familia bunicilor paterni, care prezintă garanţii şi vrea să se ocupe de creşterea copilului", a spus Irina Cîmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Băieţelul de numai patru ani, alături de un verişor de şapte ani, au asistat la crima odioasă comisă vioneri, 12 iunie. Micuţii au privit cum femeia îşi călca bebeluşul în picioare şi a început să-l tranşeze. Amândoi au fost incluşi într-un program de consiliere psihologică.

Soţul mamei criminale şi părinţii acestuia s-au ocupat şi de înmormântarea bebeluşului, chiar dacă nu au certitudinea că e sânge din sângele lor.

Roxana Smocot le-a spus anchetatorilor cu detalii tot ce s-a întâmplat. Cu o seară înainte de crimă i-a trecut prin cap să-l omoare pe micuţ pentru că nu şi l-a dorit şi pentru că  bănuia că este rodul unei aventuri pe care a avut-o. Dimineaţa, după ce a plecat soţul la serviciu şi a rămas singură cu cei doi copii ai săi şi cu nepoţelul de şapte ani, l-a scos pe micuţ în curte şi la lumina soarelui i s-a părut că seamănă cu amantul. L-a dus în dormitor, l-a apucat de picioare şi l-a trântit de parchet şi de marginile pătuţului până nu a mai plâns. Şi-a dat seama că l-a omorât. Apoi a ieşit în curte şi l-a călcat în picioare, scenă la care au asistat copiii. Atunci i s-a părut că “e mic ca un pui” şi s-a gândit să îl tranşeze. A luat o ţiglă şi a început să-l măcelărească. Copiii au întrebat-o dacă îl omoară pe micuţ şi ea i-a expediat: “Plecaţi în casă că e scârbos”.

"Nu e atât de uşor să tranşezi ca la pui"

Rămasă singură a continuat tranşarea. “A descris ordinea în care a scos intestinele copilului, chiar a insistat asupra acestui detaliu. Când a terminat de tranşat se mai tinea corpul de o bucăţică din coloană. A zis că nu a reuşit să tranşeze tot pentru că nu e la fel de uşor ca la pui. A adunat resturile, le-a pus într-o pungă, apoi le-a dus într-un lighean în baie. A făcut duş în aceeaşi cadă unde era şi copilul tranşat”, a spus procurorul de caz, Alice Ruja.

Între timp, copilul de şapte ani a fost sunat de către mama sa, iar acesta i-a spus că "mătuşa îl calcă în picioare pe bebe". Femeia a ajuns în aproximativ zece minute la locuinţa cumnatei sale şi, după ce a căutat prin casă, a găsit cadavrul bebeluşului, astfel că a sunat la numărul de urgenţă 112 pentru a anunţa Poliţia.

“Era foarte coerentă, dacă am omis un amănunt, cum a fost faptul că am trecut că a tras o dată de maţe şi ea a insistat să consemnez că a tras de două ori pentru a le putea scoate. Este omor calificat, am reţinut că a fost comis prin cruzime”, a subliniat procurorul.

Tânăra va fi supusă unei expertize psihiatrice. Ea riscă pedeapsa de 25 de ani de închisoare ori detenţie pe viaţă.

Citeşte şi:

FOTO Detaliile unei crime odioase. O tânără mamă, din Bârlad, şi-a măcelărit bebeluşul abia născut: l-a călcat în picioare şi l-a spintecat cu o ţiglă

Crimă îngrozitoare la Bârlad. O mamă şi-a eviscerat pruncul născut de opt zile

Profilul psihologic al mamei criminale din Bârlad. Ce a fost în mintea tinerei de 27 de ani care şi-a măcelărit pruncul

FOTO Bebeluşul tranşat de mama adulteră, din Bârlad, condus pe ultimul drum de soţul înşelat

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite