Educatoarea sedativ a primit cel mai slab calificativ din partea ISJ Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viorica Alexa, educatoarea grădiniţei din localitatea vasluiană Sălceni, cercetată de poliţişti pentru rele tratamente aplicate minorului din cauza comportamentului devinat şi oferirea copiilor de analgezice contraindicate celor sub 15 ani, a primit cel mai slab calificativ în urma anchetei Inspectoratului Şcolar, transmite Mediafax.

Ancheta desfăşurată de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui în cazul educatoarei de la grădiniţa din Sălceni, acuzată de părinţi de comportament deviant la clasă şi cercetată de poliţişti pentru rele tratamente aplicate minorului, a scos în evidenţă că femeia nu-şi mai poate desfăşura activitatea la catedră. 

Educatoarea din Sălceni a alertat şi Prefectura Vaslui

În urma inspecţiilor la clasă făcute de metodişti şi inspectori ai ISJ Vaslui pe parcursul săptămânii trecute, s-a stabilit că educatoarea Viorica Alexa nu are capacitatea de a lucra cu preşcolarii, aşa cum prevede metodologia. În acest sens, femeia a primit cel mai mic calificativ posibil, cel de „nesatisfăcător", dar care nu o poate scoate din învăţământ.

„În timpul orelor, la clasa educatoarei din Sălceni este un adevărat vacarm, nefiresc într-o instituţie de învăţământ. Educatoarea lucrează cu câte unul din copii, iar ceilalţi fac ce vor în clasă, umblă fiecare pe unde şi cum vrea. Cu toate acestea, femeia nu realizează ce se întâmplă. Pe baza celor constatate în urma inspecţiei, vom face un raport pe care-l vom înainta către conducerea şcolii coordonatoare, urmând a fi analizat în cadrul Consiliului de Administraţie al unităţii de învăţământ. Propunerea noastră va fi de o examinare psihiatrică, în urma căreia se va stabili dacă va mai putea activa în învăţământ. În alte condiţii, conform legii, nu i se poate desface contractul de muncă", a declarat, pentru Mediafax, inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

După săptămâna în care s-au desfăşurat inspecţii la clasă, cei 16 copii de la grupa educatoarei Viorica Alexa nu vor mai fi lăsaţi din nou la grădiniţă de către părinţii lor, aşa cum s-a întâmplat şi în perioada premergătoare anchetei ISJ Vaslui.

Părinţii se tem ca micuţii să nu păţească ceva, în condiţiile în care, de multe ori, erau lăsaţi singuri în clasă de către educatoare, care mergea să cumpere ţigări şi băutură în timpul orelor de curs. În plus, educatoarea este acuzată că le administrează copiilor medicamente interzise minorilor sub 15 ani, iar uneori se schimbă de haine în clasă, de faţă cu preşcolarii.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite