Vasluiul va avea un nou parc eolian de 205 milioane de euro. Puterea turbinelor eoliene este impresionantă

0
Publicat:

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Vaslui a emis acordul de mediu pentru un nou parc eolian în judeţ. Acesta este proiectat să funcționeze timp de 25 de ani și va avea o putere totală de 204.6 megawați.

Noul parc eolian se va întinde pe o suprafață de peste 350.000 de metri pătraţi FOTO arhivă Adevărul
Noul parc eolian se va întinde pe o suprafață de peste 350.000 de metri pătraţi FOTO arhivă Adevărul

Este vorba despre proiectul „Parc eolian Hoceni - Dimitrie Cantemir", cu o putere totală de 204.6 megawați şi o valoare a investiţiei de 205.000.000 euro.

„Rolul central al energiei regenerabile în atenuarea schimbărilor climatice este incontestabil. Având în vedere că energia verde va furniza în viitor, în scenarii energetice conforme cu acordul de la Paris, două treimi din producţia globală de energie până în 2050, proiectele eoliene aduc o contribuţie importantă la tranziţia energetică a Europei şi la obiectivele sale ambiţioase de zero emisii. Respectarea standardelor şi a termenelor stricte stabilite de directiva privind energia regenerabilă a Uniunii Europene necesită investiţii semnificative în tehnologie şi infrastructură. Directiva modelează viitorul surselor regenerabile de energie în întreaga Europă, iar România trebuie să se ridice la înălţimea aşteptărilor pentru a-şi asigura locul într-o tranziţie energetică durabilă", au precizat reprezentanţii APM Vaslui.

Prin noul proiect se propune construirea unui parc eolian compus din 31 de generatoare electrice eoliene, terenul aferent lucrărilor propuse pentru executare, cu o suprafaţă totală de peste 350.000 de metri pătraţi, aflându-se în în extravilanul comunelor Hoceni şi Dimitrie Cantemir.

Proiectul va fi implementat într-o singură etapă, pe durata unui an calendaristic, perioada de funcţionare fiind de 25 ani.

Conform datelor furnizate de autorităţile judeţene de mediu, parcul eolian va fi unul dintre cele mai mari din judeţ. Agenţia pentru Protecţia Mediului Vaslui are în procedură de evaluare a impactului asupra mediului alte nouă proiecte eoliene care ar urma să valorifice potenţialul eolian al podişului Moldovei, cu consecinţe benefice asupra factorilor de mediu, prin înlocuirea energiei electrice produse în instalaţiile termoenergetice. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite