Cum a redus o comună factura la iluminatul public cu 57% în fiecare lună. Tehnologia care a făcut posibil totul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sistemul de iluminat public bazat pe tehnologia LED FOTO Vremea Nouă
Sistemul de iluminat public bazat pe tehnologia LED FOTO Vremea Nouă

Comuna vasluiană Costeşti are un nou sistem de iluminat public, bazat pe un sistem cu tehnologie LED. Au fost înlocuite 300 de corpuri vechi de iluminat exterior şi s-a realizat astfel o reducere cu 57% a cheltuielilor cu iluminatul public al celor şase localităţi componente ale comunei.

Comuna vasluiană Costeşti este dovada că factura de electricitate poate fi redusă simţitor dacă autorităţile locale sunt deschise la noi tehnologii, ce permit diminuarea semnificativă a consumului de electricitate.

În locul celor 300 de corpuri vechi de iluminat exterior a fost montat un nou sistem de iluminat public bazat pe tehnologia LED, iar acest lucru a făcut ca factura pentru iluminatul public să se reducă cu 57%. Proiectul de schimbarea a iluminatului în Costeşti s-a derulat în parteneriat cu E.ON şi a vizat 44 de localităţi din şapte judeţe din ţară.

„Alte patru proiecte pentru tot atâtea localităţi sunt în curs de finalizare. În contextul creşterii preţurilor la energie şi a presiunii exercitate pe bugetele locale, una dintre soluţiile recomandate de E.ON pentru reducerea facturilor este eficientizarea sistemelor publice de iluminat, a căror pondere în factura de energie a unei localităţi poate ajunge la aproximativ 50%”, au precizat reprezentanţii E.ON.

Economia obţinută poate fi de până la 60% din consumul de energie cu iluminatul public, comparativ cu sistemele vechi de iluminat, iar beneficiile sunt pe termen lung. În cadrul proiectelor implementate de E.ON până în prezent au fost montate, în total, aproximativ 4.250 de corpuri de iluminat moderne. Unele proiecte au presupus, conform cerinţelor beneficiarilor, şi extinderi ale sistemelor, precum şi implementarea unor sisteme inteligente de telegestiune, care asigură reduceri suplimentare de consum.

„Alte beneficii aduse de sistemele de iluminat public cu tehnologie LED sunt: reducerea costurilor operaţionale şi de întreţinere, lămpi cu durate mai mari de utilizare, corpuri de iluminat fiabile, rezistente, cu protecţie ridicată împotriva factorilor de mediu, îmbunătăţirea calităţii luminii, impact redus asupra mediului şi, totodată, reducerea emisiilor de carbon”, mai spun reprezentanţii E.ON.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Pompierul care a salvat un copil de la înec. Povestea operaţiunii de salvare şi învăţămintele care se trag

Intrarea şi ieşirea din Vaslui, un coşmar. Cozi kilometrice de maşini se formează în fiecare zi. Care este motivul

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite