Pompierul care a salvat un copil de la înec. Povestea operaţiunii de salvare şi învăţămintele care se trag

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plutonierul Marius Vlad FOTO ISU Bacău
Plutonierul Marius Vlad FOTO ISU Bacău

Printr-un apel primit la 112 în cursul nopţii de sâmbătă, 13 august, un trecător din Bacău sesiza faptul că doi copii au căzut în râul Bistriţa, în zona Insulei de Agrement. Pompierii au sosit rapid la faţa locului şi au reuşit să îi salveze viaţa unuia dintre copii.

La aproape o săptămână de la producerea tragicului eveniment, salvatorii povestesc detaliile operaţiunii de salvare. 

Pompierii băcăuani s-au deplasat de urgenţă la faţa locului, în zona Insulei de Agrement din Bacău, din echipaj făcând parte şi plutonierul Marius Vlad.

În timp ce se pregăteau să lanseze barca, Marius l-a văzut pe unul dintre micuţi în apă, încercând să se menţină la suprafaţă. Fără să stea pe gânduri, pompierul s-a aruncat în apă, pentru a-l salva pe cel căruia i-a devenit înger păzitor.

La fel de ageri au fost şi colegii din echipaj care au înţeles din priviri ce se întâmplă. S-au mobilizat de pe mal şi l-au asigurat pe Marius, astfel încât acesta să se întoarcă în siguranţă pe uscat.

„Pe micuţul în vârstă de 11 ani au reuşit să îl salveze, însă din nefericire, în ciuda eforturilor depuse de pompieri, deznodământul nu a fost acelaşi pentru celălalt copil. Chiar dacă scriem despre suferinţe, curajul lui Marius reprezintă o lecţie pentru noi toţi şi ne aminteşte cât de norocoşi suntem că avem ocazia de a fi alături semenilor, în cele mai negre momente”, spun reprezentanţii ISU Bacău.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Poliţiştii care au constatat o sinucidere n-au observat că la câţiva paşi era cadavrul unei femei omorâte de sinucigaş

Hachiko de România. Un câine continuă să îşi aştepte stăpânul în pragul casei, un bătrân de 84 de ani, deşi acesta a decedat

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite