Boala diareică la bebeluşi creează panică la Vaslui. Autorităţi sanitare: „Sunt mai puţine cazuri decât în mod obişnuit“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bebelusi
Bebelusi

La nivelul judeţului Vaslui boala diareică acută la bebeluşi şi copii de vârstă preşcoală se meţine în limite normale

Panica creată în rândul părinţilor privind posibilitatea îmbolnăvirii bebeluşilor nu este fondată. Cel puţin asta suşţin autorităţile sanitare care dau asigurări că nu sunt motive de îngrijorare.

Un singur caz a fost depistat şi confirmat la nivelul judeţului Vaslui cu boală diareică acută prin rotavirus. Cazul a fost confirmat de laboratorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui pe 26 februarie. Bebeluşul de şapte luni, din Hoceni, a dezvoltat o formă uşoară de boală.

Şi la Spitalul Municipal de Urgenţă Bârlad situaţia este sub control, conducerea instituţiei informând că în aceatsă perioadă sunt chiar mai puţin cazuri decât media anuală.

"Sitaţia este sub control şi nu sunt motive de îngrijorare. Pe tot parcursul anului sunt internaţi bebeluşi cu boală diareică acută, la acest moment fiind mai puţin cazuri decât în mod normal", a spus, pentru "Adevărul", Adrian Gheorghiu, responsabil mass-media în cadrul spitalului bârlădean.

Şi conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a spus că sunt cazuri sporadice de boală diareică acută la bebeluşi.

Citeşte şi:

Alertă la spitalul din Vaslui: măsuri speciale în cazul unui bebeluş internat cu boală diareică acută şi deshidratare
 

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite